Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розроблені Манафортом для виборів в Україні гасла повторювались на виборах у США 2016 року

29 липня, 19:55
Фото: voanews.com (Фото з Конвенції Республіканської партії США у липні 2016-го року)

Деякі гасла Конвенції Республіканської партії США, яка у липні 2016-го року офіційно номінувала Дональда Трампа у кандидати в президенти, повторюють гасла розроблені для "Партії розвитку України" американськими радниками в Україні помітне місце серед яких посідав Пол Манафорт.

На це звернув увагу репортер видання Politico Кайл Чені, який ознайомився із новою порцією доказової бази щодо Пола Манафорта, передає Голос Америки.

Неактивна нині "Партія розвитку України" була створена у 2014-му році, переважно з колишніх членів "Партії Регіонів", з якою тривалий час працював Пол Манафорт.

Нові документи, включно з листуванням між американськими особами, які працювали в Україні, було надано суду захистом Пола Манафорта. Увагу Чені привернув лист одного із американських радників, Теда Дівайна, в якому той рекомндував гасло "Повернути України до роботи" (Make Ukraine work again) в якості одного із головних лейтмотивів з'їзду "Партії розвитку".

Гасло "Повернути Америку до роботи" було одним із провідних у другий день роботи Конвенції Республіканської парті США у липні 2016-го року

Як зауважив Чені за два роки подібне до цього гасло, а саме "Повернути Америку до роботи" стало одним із провідних у другий день роботи Конвенції Республіканської парті США у липні 2016-го року. Пол Манафорт очолював виборчий штаб Трампа на час проведення Конвенції. Не відомо, чи є подібність гасел більше ніж збігом.

Тед Дівайн, як відзначає The Washington Post, працював у команді Пола Манафорта над виборчою кампанією Віктора Януковича у 2010-му році.

Зараз він співпрацює з розслідуванням незалежного прокурора США Роберта Мюллера щодо втручання Росії у політичні процеси США і, як повідомляє The Washington Post, буде свідчити у суді проти Манафорта.

Нагадаємо, спецслужби США з січня 2017 року розслідують справу про можливе втручання Росії у вибори президента в жовтні 2016 року, підозрюючи, що у команди Трампа є зв'язки з Москвою. Влада Росії заперечує залученість у внутрішньоамериканські справи. Сам Трамп неодноразово говорив, що  у нього немає ніяких зв'язків з Москвою.

У травні Сенат США оприлюднив частину доповіді про втручання Кремля в хід президентських виборів в США в 2016 році.

3 липня Конгрес США схвалив висновок розвідки щодо втручання Росії в президентські вибори у США 2016 року, заявивши, що пропагандистські зусилля Москви були значно ширшими, ніж досі вважалося. Сенатори погодилися з висновком розвідувальних служб у тому, що російські спецслужби не тільки навмисно допомагали Трампу, а й робили це за особистим розпорядженням Володимира Путіна.

Раніше повідомлялося, що слідчі Мюллера надали сотні документів із деталями співпраці Манафорта із Януковичем.

Повідомлялося також, що екс-адвокат Трампа готовий свідчити проти нього у справі про втручання РФ у вибори 2016 року.

Сьогодні стало відомо, що Мюллер оприлюднив список свідків по справі Манафорта.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати