Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом всі охочі зможуть пройти безкоштовне ВІЛ-тестування у Києві

29 листопада, 14:51
Фото Миколи Тимченка, ''День''

У період, коли у світі продовжує поширюватися COVID-19, СНІД – інша пандемія, яка триває понад 30 років. Фундація АнтиСНІД-США в Україні у 2021 році організувала проведення безкоштовного тестування на ВІЛ 104 тис. людей, з них 6 тис. дізналися про свій ВІЛ-позитивний статус.  

За інформацією представництва ЮНЕЙДС, Україна знаходиться на другому місці у Східній Європі та Центральній Азії за кількістю людей, які живуть із ВІЛ.

За даними останнього звіту Global Fund, за минулий рік пандемія значно вплинула на системи охорони здоров’я та надання послуг у країнах з низьким і середнім рівнями доходу в Африці та Азії. Внаслідок цього, надання послуг ВІЛ-інфікованим людям погіршилось в майже двох третинах країн.

Крім того, з квітня по вересень 2020 року кількість випадків ВІЛ-тестування зменшилося на 41% порівняно з аналогічним періодом в 2019 році. Незважаючи на низку проблем, викликаних COVID-19, ця пандемія не повинна бути приводом для зменшення градусу міжнародної реакції на виклики, зумовлені СНІДом. Навпаки, вона є причиною, через яку боротьбу зі СНІДом необхідно лише посилювати.
Для того, щоб нагадати про важливість широкого доступу до тестування, профілактики та лікування вірусу, Фундація AHF проведе різнопланові заходи в 45 країнах світу, зокрема і в Україні. Кожен охочий зможе пройти безкоштовне ВІЛ-тестування в ТРЦ Dream до 2 грудня включно.

Безкоштовно, конфіденційно та за 15 хвилин ви дізнаєтесь свій результат.

Де: Оболонський проспект, 1Б, DREAM yellow, атріум Китай, третій поверх (біля льодової арени)

Коли: 26/11/2021 – 02/12/2021 з 15:00 до 21:00

«Ми маємо разом продовжити боротись проти пандемії ВІЛ-інфекції . Своєчасне тестування допоможе зберегти здоров’я та життя. Потурбуйтесь про себе та свого партнера – пройдіть тест на ВІЛ. Ті, хто вчасно розпочне лікування -  антиретровірусну терапію у разі ВІЛ, отримують усі шанси на довге та повноцінне життя»,- стверджує Голова Представництва AHF Ukraine Ярослава Лопатіна.

Інформаційна довідка:

2020 році AHF Ukraine надає безкоштовні медичні послуги для понад 38 000 ВІЛ+ людей у 16 регіонах України.
47 млн грн Фундація АнтиСНІД-США в Україні вклала в систему охорони здоров’я у 2020-2021 роках для підтримки профілактики, тестування та лікування ВІЛ й опортуністичних інфекцій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати