Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через фіззарядку — до успішного життя

На Дніпропетровщині розробили комплекс виробничої гімнастики для працівників офісів, підприємств та установ
13 листопада, 11:29
ПЕРШИЙ ДОСВІД: 13 ВЕРЕСНЯ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ, РАЙОНАХ І МІСТАХ ОБЛАСТІ СОТНІ ЛЮДЕЙ ВИЙШЛИ НА ФІЗЗАРЯДКУ. «ЦЕ БУВ ОДНОРАЗОВИЙ ЗАХІД, — СКАЗАВ О. ПШЕНИЧНИКОВ. — ПРОТЕ ПІСЛЯ ЦЬОГО У НАС ВИНИКЛО ПИТАННЯ: «ЯК НА РОБОЧОМУ МІСЦІ ВИКОНАТИ ПРОСТІ ВПРАВИ, ЯКІ СПРИЯТИМУТЬ ЗАНЯТТЮ СПОРТОМ І ТВОРЧІЙ АКТИВНОСТІ СПІВРОБІТНИКІВ?» / ФОТО ПРЕС-СЛУЖБИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОДА

Він включає прості, однак ефективні фізичні вправи, які можна виконувати в середині дня прямо на робочому місці. Впровадження виробничої зарядки стане ще одним кроком в реалізації обласної програми «Міцне здоров’я — успішне життя», яку влітку цього року було схвалено головою Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитром Колесніковим. В рамках цієї програми проводиться комплекс заходів, спрямованих на оздоровлення населення. «Це і Кубок з футболу, і Всеукраїнський турнір з самбо, і цикл інтерактивних лекцій «Формула успіху», який зараз проходить у вишах.

Але передусім ініціатива спрямована на максимально широку популяризацію масового спорту і здорового способу життя серед населення області», — підкреслив на прес-конференції директор департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї і молоді Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников. За його словами, ідея знаходить розуміння і підтримку. «Зараз велика частина службовців веде «сидячий» спосіб життя. Наслідком цього є гіподинамія. Тим часом, наукою доведено, що поєднання фізичних вправ і розумової праці дає кращий ефект під час роботи», — говорить чиновник. Виходячи з поставленого завдання, викладачі Дніпропетровського державного інституту фізичної культури і спорту спільно зі спортивним клубом «Штурм» розробили 6-хвилинний комплекс вправ для виробничої гімнастики, який записали у вигляді відеоролика. Днепропетровцям запропонували доступний формат — прості вправи, виконання яких не викликає особливих труднощів. Займатися зарядкою можна в звичайному одязі — спідницях, брюках, сорочках.

Ідея повернення виробничої гімнастики на підприємствах і в установах знайшла підтримку у представників профспілок. «У ідеалі у офісних працівників на робочому столі комп’ютера може знаходитися заслання на відео, яке можна натискувати і зробити декілька вправ, — відзначає керівник департаменту фізкультури і спорту. — Створивши комплекс виробничої гімнастики, ми показали доступність простих вправ для максимально широкого кола людей». Нещодавно відеоролик із записом фіззарядки розмістили на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації в розділі «Спорт». Крім того, його відправили на місцеві канали телебачення. Відеозапис буде викладено на YouTube, де будь-який охочий зможе його переглянути і скачати. За словами О. Пшеничникова, до кінця листопада поточного року фізичну зарядку збираються запровадити також у всіх загальноосвітніх школах. Для учнів початкових класів вона проходить в ігровій формі, а для старшокласників — з фізичними навантаженнями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати