Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

09 лютого, 00:00

Вирішальна роль енергозбереження

Цього року єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів — холдингова компанія «АвтоКрАЗ» (Кременчук Полтавської обл.) — планує інвестувати в енергозберігаючі технології 16 мільйонів гривень (2007 року інвестовано 20 мільйонів). Як повідомила прес-служба компанії, в умовах постійного зростання тарифів на енергоносії, зниження споживання енергоресурсів і впровадження енергозберігаючих технологій набуває для економічного розвитку ХК «АвтоКрАЗ» вирішальне значення. 2008 року підприємство збирається отримати понад п’яти мільйонів гривень економічного ефекту від упроваджених 2007 року заходів щодо енергозбереження. Зараз у підрозділах заводу конвективне опалення замінюється газовими інфрачервоними пальниками, встановлюються локальні теплогенератори, впроваджується автоматизована система комерційного та технічного обліку електроенергії та стоків, реконструюється внутріцехове та зовнішнє освітлення.

«Припортовики» зажадали зберегти при приватизації соціальні пільги

Колектив Одеського припортового заводу (ОПЗ) наполягає на повному збереженні після його приватизації всіх соціальних пільг працівникам, їхнім сім’ям, пенсіонерам підприємства. Із відповідним проханням до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко звернувся голова профкому ОПЗ Володимир Дрібнохід у ході її зустрічі з трудовим колективом компанії. Зокрема, голова профкому просить залишити для користування працівників спорткомплекс, соціальні магазини, оздоровчі центри. Крім того, за словами керівника Одеського припортового заводу Валерія Горбатко, частина грошових коштів від приватизації повинна відійти місту Южний, а частина — Одеській області, що вже відбито в умовах приватизації.

Кредит: і в молоко, і в ціль

Київський ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України» (Укрексімбанк) надав великому молочному виробнику ВАТ «Ковельмолоко» (Волинська обл.) кредит на суму 13,8 мільйона гривень строком на один рік. Згідно з офіційним повідомленням ВАТ, відповідну кредитну угоду сторони підписали 6 лютого 2008 року. Відсоткова ставка за кредитом становить 16,75% річних. Підприємство залучає кредит для поповнення оборотних коштів.

Літайте ще частіше...

Столична авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) в січні збільшила кількість регулярних рейсів на 5% — до 939 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Як повідомила прес-служба МАУ, перевезення пасажирів в минулому місяці зросли на 29% — до 115,41 тисячі осіб. Згідно з прес-релізом, у січні авіакомпанія перевезла 340 тон вантажів і пошти.

Миряться зі збитками?

Чисті збитки ЗАТ «Харківський плитковий завод» минулого року збільшились утричі в порівнянні з 2006 роком — до 24,953 мільйона гривень. Як повідомила компанія у пресі, звіт про фінансові результати ЗАТ за минулий рік розглянуть збори акціонерів 29 березня 2007 року.

Перед Євро-2012 впала остання барикада... З інвестором розплатяться землею

Наземна частина недобудованого торговельно-розважального центру (ТРЦ) «Троїцький» поблизу Національного спортивного комплексу (НСК) «Олімпійський» у Києві буде демонтована протягом першого півріччя 2008 року. Це передбачено меморандумом, підписаним із ТОВ «Юджин» (компанія- інвестор, яка вела будівництво ТРЦ) у Кабінеті Міністрів. Із боку влади меморандум підписали віце-прем’єр Іван Васюник, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, в.о. голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко, президент Федерації футболу Григорій Суркіс. Із боку інвестора підпис поставив бізнесмен Вадим Новінський. Як повідомив Васюник, голова Нацагентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року Євген Червоненко підписав документ раніше. Віце-прем’єр на прес-конференції після підписання документа повідомив, що уряд збирається проінформувати про досягнуті домовленості УЕФА. У той же час, ще має бути створена робоча група, яка визначить суму збитків і механізм їх компенсації компанії. «Оптимальною формою компенсації витрат інвестору є виділення альтернативної земельної ділянки», — сказав Васюник.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати