Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Свавілля податкових органів є страшним»

12 серпня, 00:00

Главі Держкомітету з питань розвитку підприємництва Олександрі Кужель, за її зізнанням, було важко виступати перед підприємцями. Напередодні вона повернулася з США, де «побачила зовсім іншу державну культуру ставлення до підприємництва». «Ми бачили підприємців, які по 30—40 років не бачили ні податківців, ні пожежників, ні інших представників всіляких перевіряючих органів. У нас на 10 млн. тих, хто працює, нараховується 1 млн. тих, хто перевіряє», — зазначила О.Кужель.

За даними представника Міністерства економіки Геннадія Білоуса, в Україні з 1 млн. зареєстрованих малих підприємств реально працює 151 тис. «Внаслідок дуже великої роботи, яку було проведено, досягнуто певних позитивних зрушень», — ось так «конкретно» й досить довго характеризував успіхи Мінекономіки в розвитку підприємництва Г. Білоус. Підприємці, присутні на круглому столі, врешті не витримали й звернулися до ведучого з проханням надати їм слово. Їм було що сказати.

За словами генерального директора компанії «Інтерсплав» Віктора Болденкова, високий рівень податків в Україні — не найстрашніше. «Податки, хоч і дуже важко, але платити ще можна. Жахливим є ставлення представників державної влади до підприємців, свавілля податкових органів», — зазначив В.Болденков. На його думку, в Україні стосовно підприємців діє презумпція винності, «вони від початку й завжди винні перед податковими органами».

Президент асоціації бухгалтерів і аудиторів Алла Савченко зазначила, що практично в усьому світі підприємці звітують перед податковими органами раз на рік. «Ми неодноразово пропонували ввести подібну систему і в Україні, але оскільки це призводить до скорочення податкової адміністрації в 12 разів, нас ніхто не чує», — сказала вона.

За даними О.Кужель, в Україні нараховується 67 тисяч працівників податкової адміністрації плюс 3 тисячі працівників податкової міліції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати