Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дев’ять прем’єр

У кінотеатрі «Жовтень» — фестиваль грузинського кіно
13 листопада, 10:59
У ПРОГРАМІ ФЕСТИВАЛЮ: ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ ПРО ВІДОМОГО ГРУЗИНСЬКОГО АКТОРА КАХІ КАВСАДЗЕ, ЯКОГО ГЛЯДАЧІ ЗАПАМ’ЯТАЛИ У РОЛІ АБДУЛЛИ В СУПЕРПОПУЛЯРНОМУ ФІЛЬМІ «БІЛЕ СОНЦЕ ПУСТЕЛІ» / ФОТО З САЙТА NEWSGEORGIA.RU

З 23 до 27 листопада в київському кінотеатрі «Жовтень» буде представлено дев’ять картин відомих грузинських кінорежисерів, які неодноразово відзначено престижними міжнародними преміями. Стрічки різних жанрів: від драми та документально-біографічних фільмів до комедій і мелодрам. Фестиваль відкриється прем’єрою грузинсько-естонського фільму Зази Урушадзе «Мандарини». Картина розповідає про непросту ситуацію під час війни в Абхазії. Волею долі в будинку естонця у пошуках житла і допомоги опиняються поранений грузинський солдат і чеченський бойовик. Герої стрічки переживають моменти військового протистояння і людських стосунків. За роботу над цією картиною режисера удостоєно престижної нагороди на 29-му Варшавському кінофестивалі в номінації «Найкращий кінорежисер». У програмі фестивалю: документальний фільм про відомого грузинського актора Кахі Кавсадзе «Чи є там театр?!». Величезну популярність у колишньому СРСР майстрові принесла роль Абдулли в легендарній стрічці «Біле сонце пустелі». Абдуллу актор не вважав ні розбійником, ні бандитом, граючи людину слова, яка захищає свій дім і традиції. «Він дотримується своїх традицій жорстко і до кінця, обстоюючи неписані закони свого народу. Мені здається, що я трохи схожий на свого героя, проте я жодного разу не користувався і, дай Боже, ніколи не скористаюся справжньою зброєю», — підкреслював Кахі Кавсадзе.

Драми — «Білий як сіль» режисера Нани Джанелідзе, «Остання прогулянка», «Суса» авторства Русудана Пірвелі, «Піросмані», «Дні вулиць» та музична комедія за мотивами грузинської п’єси «Кето і Коте».

Фестиваль відбудеться за підтримки міністерств культури України та Грузії, Посольства Грузії в Україні та Національного кінематографічного центру Грузії; організатором виступило Всеукраїнське громадське об’єднання «Георгія». 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати