Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Cікорський до Папи Римського: Можна також заохотити Путіна вивести війська з України, відтак зайвими будуть будь-які переговори

10 березня, 19:49
Фото: РАР

У межах балансу можна також заохотити президента РФ Володимира Путіна набратися мужності і вивести свої війська з України, відтак зайвими будуть будь-які переговори.

Таким чином у соцмережі X глава польської дипломатії Радослав Сікорський прокоментував слова Папи Римського Франциска про те, що Україна має набратися сміливості підняти «білий прапор» і бути готовою до переговорів з Росією, повідомляє Укрінформ.

«А як щодо балансу, заохотити Путіна набратися мужності і вивести свою армію з України? Мир настав би негайно без необхідності переговорів», - наголосив Сікорський, приєднуючи до свого посту фрагмент інтерв’ю Папи Франциска.

Hапередодні великий резонанс викликало висловлювання Папи Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, як заявив понтифік, «сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор».

Керівник пресслужби Ватикану о. Маттео Бруні, коментуючи слова Папи Франциска про пошук миру для України, сказав, що переговори ніколи не є капітуляцією. За його словами, Папа Римський закликав усі сторони «створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати