Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євген МАРЧУК: Регіони мають завжди відчувати, що є центральна влада

Державник — про уроки для влади
25 января, 19:38

25 січня у редакції «Дня»  відбулася надзвичайно цікава та   тривала (майже 3 години) розмова  з громадським діячем, експрем’єр-міністром України, кандидатом в президенти України в 1999 році, Євгеном МАРЧУКОМ.

Оскільки майже сім років тому розпочалися події з реалізації сценарію незаконної анексії Криму, то цілком очевидно, що на цій зустрічі основну увагу журналісти зосередили на темі Криму.

Адже хто-хто, а Євген Кирилович добре знає «анатомію» не лише захоплення півострова у 2014 році, а й того, як в 1992-1995 роках Україні вдалося не віддати Крим Російській Федерації.

Тому питання стосувалися історії формування на Кримському півострові автономії на початку незалежності України і як попри величезний спротив місцевої еліти вдалося врегулювати кризу, що виникла з будівництвом дамби на острові Тузла.

Чому не було зроблено тоді тодішньою українською владою належних висновків? Також  Євген Марчук дав оцінку дій Заходу під час незаконної анексії Криму і розповів про обережні очікування від нової Адміністрації Байдена.

Про те, які уроки моє винести і нинішня, і майбутня влада України від втрати Криму і як можна повернути незаконно анексований Російською Федерацією півострів, читайте в наступних числах «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать