Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Разом з американцями та британцями

В Україні тривають військові навчання «Rapid Trident — 2020» та «Об’єднані зусилля-2020»
22 сентября, 08:39

Церемонія відкриття багатонаціональних навчань «Rapid Trident — 2020»  (з англ. — швидкий тризуб) відбулася на Яворівському полігоні під час робочої поїздки глави держави Володимира Зеленського до Львівської області.

Президент підкреслив, що навчання «Rapid Trident-2020» є не тільки черговим етапом вдосконалення військової майстерності, а й важливим кроком на шляху євроатлантичної інтеграції України.

«Ці важливі навчання посилять оперативні можливості наших військ, поліпшать рівень сумісності між підрозділами та штабами Збройних сил України, США та інших членів і партнерів НАТО», — зазначив Зеленський.

Глава держави висловив упевненість, що й українські військові передадуть міжнародним колегам унікальний бойовий досвід, який вони отримали з початку війни на Донбасі у 2014 році.

Військові багатонаціональні навчання «Rapid Trident-2020» триватимуть до 25 вересня. У навчаннях візьмуть участь близько 4 тисяч військовослужбовців з 10 країн. У заняттях на навчальних ділянках буде задіяна бронетехніка, а також пройдуть навчальні стрільби зі стрілецької зброї та польоти вертольотів армійської авіації.

Також сотні британських десантників висадились на Миколаївщині в рамках навчань «Об’єднані зусилля-2020». Як пишуть британські медіа — це найбільші десантні навчання для Британії за понад 20 років — десантувалися понад 450 британських військових.

Висадку проводили з кількох літаків C-130 Hercules, які вилетіли з військового аеродрому в Британії.

На їхньому борту були бійці 16-ї десантно-штурмової бригади Великої Британії, важке піхотне озброєння та техніка. 16-а бригада входить до британських сил глобального реагування, які можуть використовувати в операціях по всьому світу.

Пізніше на цей же полігон на Миколаївщині висадилися з Іл-76 та Ан-26 вже українські десантники, повідомляє Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Навчання у подібному форматі провели вперше: британські та українські бійці десантувалися зі спорядженням і зброєю, виконували різні навчання (оборона майданчика приземлення, наприклад), а саму операцію прикривали з повітря українські повітряні сили.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать