Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Місце сили

Музей Франка у Львові повертається до роботи
06 апреля, 15:02

Кілька днів тому речниця Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Марта Волошанська розповідала «Дню» про відновлення роботи і про те, що працівники музею готують для відвідувачів цілу низку цікавих подій: «Вже зовсім скоро ви дізнаєтеся більше про кожну з цих ініціатив та зможете планувати свій візит до музею!».

Нині вже відомо про події, що відбудуться найближчими днями, і «День» залюбки про них розповість. Отож можна вже планувати візит до музею.

На завтра, 7 квітня, запланована пішохідна мандрівка Львовом Франковими місцями, а прожив Франко у Львові майже 40 років, тобто оглядати буде що і слухати  також буде про що.

Проведе екскурсію історик, заступник директора Дому Франка з наукової роботи Ігор Медвідь. Маршрут – ті місця Львова, які пов'язані з життям Івана Яковича, його політичною, громадською та видавничою діяльністю. Передбачені й зупинки біля кав'ярень, де Франкові найбільше смакувала кава, та кам'яниць, у яких народжувалися його діти й твори, а ще – прогулянка парком, алеями якого він шпацерував з друзями або коханою. І всі ці локації супроводжуватиме дуже цікава, пізнавальна, насичена гумором і драматичними історіями розповідь Ігоря Медведя.

«Ми впевнені, що після проходження маршрутом ви точно знайдете відповідь на питання: який він – Франковий Львів?», – зазначають у музеї і додають, що
вартість екскурсії – це благодійна пожертва кожного, хто візьме у ній участь, і цю пожертву буде перераховано на Музейний кризовий центр, який створено задля фінансової, організаційної, людської підтримки регіональних музеїв і їхніх команд.
Час зустрічі: 11.00. Про місце зустрічі працівники музею повідомлять окремим листом на електронну скриньку або ж за вашим номером телефону.
Реєстрація за тел. + 38(096)-158-46-06 або у ґуґл-формі за посиланням

Наступного дня, 8 квітня, о 16.00 у музеї відкриють виставку робіт Наталії Івженко «Все буде Україна!». У показі – живопис і ляльки.

Картини виконані олійними фарбами в стилі наївного реалізму. Ідея творів – показати красу України.

Друга складова експозиції – чудові ляльки-мотанки Наталії Івженко, яка  втілює в них народні традиції і навчає цьому молодь.

На неділю, 10 квітня, запланована авторська екскурсія Богдана Тихолоза «Дім Франка – місце сили!». А хто ж знає про музей більше, як не його директор, котрий пропонує поринути разом із ним у таємничий вир історій та спробувати  відчути потужну атмосферу Дому Франка!
«Мрія про власне житло додавала Франкові сил та мотивації, – говорить Богдан Тихолоз. – Дім Франка став уособленням найбільших бажань та поривів, місцем, де слово «сім'я» означало цілий всесвіт найтепліших емоцій. Він став центром, навколо якого гуртувалися відомі культурні діячі того часу, та місцем, де завжди всіх зустрічали гостинно!».

Вартістю екскурсії директора Дому Франка, як і екскурсії Ігоря Медведя, є благодійна пожертва відвідувачів, яку буде перераховано на Музейний кризовий центр, про що вже ішлося вище.
Адреса музею – вул. Івана Франка, 152.
Реєструватися просять за тел. + 38(096)-158-46-06 або за посиланням
 

Працівники Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка вже зачекалися на відвідувачів і кажуть, що їм дуже сильно хочеться вимовити традиційну фразу: «Вітаємо вас у Домі Франка».

Приходьте!

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать