Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи залишиться «Кришталевий півень» в Україні?

Минулого тижня в Києві відбувся Всеукраїнський відбірковий тур Конкурсу молодих виконавців популярної пісні «Слов’янський базар-2000».
11 серпня, 00:00

За право представляти Україну в такому відповідальному змаганні боролися 18 вокалістів із багатьох регіонів нашої країни. Кожен учасник виконував дві пісні. Фортуна усміхнулася запорізькому школяреві Олександру Панайотову (80 балів) та хмельничанинові Віктору Шайді (67 балів). Наймолодшу 16- літню співачку Тетяну Решетняк (64 бали) із Чернівців журі записало в резерв.

До старту Х Міжнародного фестивалю мистецтв, у рамках якого проходить конкурс, залишилося менше місяця. «СБ-2000» відбудеться у Києві з 6 по 10 вересня. Олександрові та Віктору випаде добряче попрацювати над репертуаром. Адже крім пісні за вибором їм потрiбно виконати слов’янський шлягер у супроводі симфонічного оркестру, а це серйозний іспит. Ні Панайотов, ні Шайда не можуть похвалитися тим, що мають практику роботи з оркестрантами. Втім, вони молоді, амбіційні, і, можливо, їм поталанить і хтось із них отримає Гран-прі «СБ» — «Кришталевого півня». Судитимуть конкурсантів професіонали екстра-класу, серед яких Тамара Гвердцителі, Георгій Христов, Роза Римбаєва, Йосип Кобзон, Юрій Рибчинський, Таїсія Повалій. А очолить журі французький композитор Мішель Легран.

Схоже, пристрасті з приводу того, що фестиваль роздвоївся, угамувалися. У Вітебську подібний захід уже відбувся, а у нас тривають останні приготування. Білоруська й українська сторони не хочуть поступатися принципами і розлучатися з розкрученою «базарівською» маркою. Якщо їх плутанина в назві не бентежить, то публіці, за великим рахунком, все одно, як називається захід. Головне — чимбільше цікавих і яскравих видовищ. Минулого року, осівши у Києві, «СБ» програв Вітебську у чіткості і масштабності акцій, що проводилися, зате виграв за високою якістю конкурсу вокалістів. Тепер оргкомітет київського фестивалю обіцяє огріхи виправити. Усіх ЗМІ-критиканів, звинувативши в непатріотичності, не акредитувати. Даремно, все-таки. Здорова критика справі лише сприяє, а коли замість дзеркала дивляться на прикрашену картинку, із цього нічого доброго не виходить.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати