Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День народження легенди

Аргентина провела вихідні, вшановуючи пам’ять Дієго Марадони
04 листопада, 20:30
ФОТО REUTERS

Тридцятого жовтня одному з найвідоміших і найкращих гравців в історії футболу Дієго Марадоні виповнився б 61 рік. Нагадаємо, видатний аргентинець, колишній гравець «Бока Хуніорс», «Наполі» та «Барселони» помер 20 листопада минулого року від серцевого нападу. Його смерть стала великою втратою в Аргентині, яку він привів до тріумфу на чемпіонаті світу 1986 року, нагадують медіа.

Тож у минулі вихідні на честь дня народження Дієго Марадони матчі по всій країні призупиняли, а клуби та вболівальники одягалися так, щоб згадати суперечливу суперзірку. «Сьогодні, в 61 рік з дня його народження, його пам’ять присутня як ніколи, — написали зокрема в Аргентинській футбольній асоціації. — Тому що Дієго вічний». АФА повідомила всім професійним клубам, що гравці мають виходити на поле в футболках із зображенням Марадони спереду, а капітани команд мають носити синьо-білу пов’язку — національних кольорів Аргентини — з його силуетом, ідеться в повідомленні www.eastafricatoday.com. Усі матчі, включаючи аматорські та дитячі, наказали призупинити через 10 хвилин на хвилинні оплески.

Перші вшанування відбулися ще минулої п’ятниці ввечері в матчах ліги з рекламними щитами біля стадіонів із зображеннями зірки.

Понад те, над одним зі стадіонів пролетів безпілотник з копією футболки Марадони  номером 10. Також під час матчів звучали пісні, записані на честь Марадони.

На фото: Мурал із зображенням покійної футбольної легенди Дієго Армандо Марадони зображений біля стадіону Дієго Марадони перед святкуванням його 61-го дня народження в Буенос-Айресі, Аргентина, 30 жовтня 2021 року. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати