Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Херсон: за незворотну шкоду плавням – жорстке покарання!

Щороку в пониззі Дніпра браконьєри знищують унікальну флору і фауну, аби зручно вести незаконний промисел
20 березня, 11:36
ФОТО З FACEBOOK-СТОРІНКИ ВІКТОРІІ РЕМНЕВОЇ

18 березня Херсон огорнула чорна хмара диму, який тягнувся з дніпровських плавнів. На площі у кілька гектарів горів очерет. Таку картину в місті спостерігають щовесни. Найпоширеніша версія — підпал браконьєрами задля зручнішого вилову риби.

В обласному управлінні ДСНС повідомили, що палає між річками Чайка та Конка. Добратися до місця пожежі було можливо тільки водним шляхом, тому направили рятувальний катер з мотопомпою та десятьма рятувальниками. Однак сильно завадити вогню не вдалося.

Рятувальники відзвітували, що людських жертв немає, і дачні будинки не постраждали. Однак постраждали десятки видів рослин, птахів, тварин. Зрештою, сама краса плавнів, якою люблять милуватися місцеві і туристи, прогулюючись на байдарках. Так, очерет — однолітня рослина, і вже незабаром почне відростати наново. Але незворотної шкоди пожежі приносять екосистемам плавнів.

У Національному природному парку «Нижньожніпровський» нам повідомили, що їхню територію пожежа зачепила лише частково. Наразі на місці працюють науковці НПП, встановлюють масштаби збитків, завдані природі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати