Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

16 березня, 00:00

Розроблено вакцину від пташиного грипу

Харківський iнститут експериментальної та клінічної ветеринарної медицини розробив експериментальний зразок вакцини проти пташиного грипу, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на слова директора інституту Бориса Стегнія. «Вже є експериментальний зразок вакцини та нормативно-технічна документація», — сказав він. «Зараз ми чекаємо розпорядження Департаменту ветеринарної медицини України щодо початку випробувань цієї вакцини на дослідній станції в Криму», — повідомив Стегній. За його словами, в ході майбутніх досліджень планується, зокрема, експериментальне зараження птиці високопатогенним штамом вірусу пташиного грипу, щоб визначити ступінь ефективності вакцини. На думку директора інституту, процес впровадження розробки може зайняти до півроку. «За нормальної державної підтримки на впровадження вакцини знадобиться близько півроку», — сказав Стегній. Він також зазначив, що особливо гостро стоїть питання окремого фінансування даних досліджень, оскільки до сьогодні роботи проводили «на ініціативних умовах». «Ми зверталися з листами в Міністерство аграрної політики та в уряд, але поки що окремого бюджетного фінансування для вирішення цієї проблеми немає», — сказав Стегній.

Наркоділки темпів не сповільнюють

Збувальника «важких» наркотиків, який займався продажем кокаїну в м. Донецьку, днями затримали співробітники міліції Донеччини. При цьому, як повідомляє Центр зі зв’язків із громадськістю УМВС України в Донецькій області, у «вільний» від наркоторгівлі час ділок працював менеджером в одній із фірм шахтарської столиці.

Спеціалізувався торговець переважно на кокаїні, вартість 1 грама якого може досягати 300 доларів США. Торгував він просто біля свого будинку у власному авто, постачаючи наркотики постійним клієнтам під замовлення. Коли злочинця спіймали на місці злочину, оперативники виявили між спинкою та водійським сидінням його машини цілий пакет із кокаїном. Крім того, при обшуку в будинку торговця у шафі спальні знайшли маслянисту речовину зелено-коричневого кольору, визначену експертом як «особливо небезпечний наркотичний засіб — смола каннабіса (гашиш)», а також ще один пакет із кокаїном і фармацевтичні терези з його залишками в чашечках.

До речі, крім безпосередньо наркоторговця кокаїном правоохоронцям вдалося затримати ще й збувальника ацетилованого опію. За словами начальника відділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків Донецького міськуправління міліції Андрія Бурова, ним виявився 38-літній приятель затриманого, який уже був засуджений за збут наркотиків до п’яти років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на два роки. З’ясувалося, що до закінчення цього терміну залишалося лише близько двох місяців, однак наркоторговець, очевидно, вирішив продовжити термін свого ув’язнення. Тепер йому доведеться відбувати не лише попередній строк, а й новий.

Для обрання запобіжного заходу обидва наркоторговці були доставлені у Ворошиловський районний суд м. Донецька, однак поки що заарештували тільки раніше судимого збувальника ацетилованого опію. А торгiвця кокаїном, попри всі наявні докази його протиправної діяльності, правоохоронці чомусь вирішили... відпустити під підписку про невиїзд. Ганна ХРИПУНКОВА, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати