Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

09 грудня, 00:00

Луганськ: чи підвищаться тарифи на комунальні послуги?

На сьогодні у Луганській області з 9 686 будинків, що мають системи центрального опалювання, не опалюється 61, що пов’язано з аварійними ситуаціями та проблемами з постачанням газу. Про це заявив заступник голови Луганської облдержадміністрації Леонід Рісухін, який займається питаннями ЖКГ. Жителі скаржаться на непридатні стояки опалювання та радіатори, дахи, що протікають, відсутність гарячого водопостачання та нерегулярність холодного, а також на велику кількість звалищ сміття, що не вивозиться вчасно. Питання про можливе підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Леонід Рісухін прокоментував так: «На сьогодні ситуація не дозволяє водо- й теплопостачальним підприємствам повною мірою розраховуватися за енергоносії, виплачувати заробітну плату й проводити ремонтно-відновлювальні роботи. Тому стоїть завдання збалансувати ці підприємства. Але ми розуміємо, що той рівень прибутків, який має населення, не дозволяє говорити про те, щоб люди повною мірою оплачували собівартість послуг ЖКГ. Це питання поки перебуває в стадії обговорення», повідомляє Олена ПРИВЕН, Луганськ.

«Свобода» — від колишнього начальника в’язницi

Звільненим в’язням буде допомагати колишній начальник вінницької в’язницi Анатолій Банюк. Довгий час очолюючи управління Державного департаменту виконання покарань у Вінницькій області, він пересвідчився в тому, як важко колишнім в’язням адаптуватись у суспільстві й знайти роботу. Тому генерал-майор, вийшовши на пенсію, організував обласний благодійний фонд «Свобода». Він буде сприяти відновленню метало- та деревообробних підприємств, традиційних для пенітенціарної системи, аби на них в’язні мали можливість здобути фах та заробити гроші на перший час після звільнення. Незважаючи на те, що зараз у приміщенні фонду триває ремонт, звільнені сюди вже приходять. Окрім психологічної допомоги, їх забезпечують найнеобхіднішими речами та намагаються допомогти з роботою, повідомляє Мирослава СОКОЛОВА, Вінниця.

Бики стали «особливими»

Тваринницька ферма в селі Торонглаб Берегівського району на Закарпатті прийняла для схову чималу партію сигарет «Прилуки» з марками акцизного збору старого взірця. Замаскувавши тютюнові вироби під яслами для великої рогатої худоби, їхній власник чекав слушного моменту, аби переправити товар за кордон і вигідно продати там. Одначе бики почали надмірно хвилюватися, стали, згідно з рекламою, «особливими». І цим привернули увагу співробітників податкової міліції, котрі вилучили сигарет на півтори тисячі гривень у ході операції «Акциз». А всього з початку року в ході оперативно-розшукових заходів на території області податкова міліція вилучила з незаконного обігу тютюнових виробів на загальну суму понад 333 тисячі гривень, повідомив Василь ЗУБАЧ, Ужгород.

Озеро замість пасовища

В селі Рингач Новоселицького району Чернівецької області стався провал грунту. Вночі посеред сільського пасовища утворилось справжнє озеро, початкові розміри якого становили чотири на чотири метри, але поступово воно ще збільшилось.

Першими провалля побачили місцеві жителі та з жахом пригадали, що не так давно тут їздили трактори й комбайни, а потім була літня стайня для худоби. Спробувавши визначити його глибину, з’ясували, що вона близько 10 метрів.

Віруючі селяни вбачають у цьому знак Божий, бо ввечері напередодні в небі над селом з’явилось незвичайне червоне сяйво. Але науковці не бачать у тому, що трапилось, нічого надзвичайного. Вони вважають, що селяни бачили метеоритний дощ. А появу провалля доцент кафедри фізичної географії Чернівецького національного університету Богдан Рідуш, який провів дослідження на місці, пояснює тим, що в межиріччі Дністра та Пруту залягає товща гіпсових порід. У ній активно розвиваються карстові процеси, пов’язані з розчиненням гіпсу підземними водами, що призводить до утворення величезних підземних порожнин. Ґрунт над ними може провалитись, що й трапилось у Рингачі. На щастя, все це сталось за межами населеного пункту й селу нічого не загрожує. Інша справа, що сьогодні ніхто надійно не спрогнозує можливість повторення подібного в іншому місці, повідомляє Наталія ЖИТАРЮК, Чернівці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати