Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На гостину до Острога

Щороку на місцеве водосховище прилітають на зимівлю лебеді-шипуни
23 лютого, 09:59

Цьогоріч орнітологи зафіксували пернатих гостей із Румунії, Латвії, Польщі та Білорусі. Щозими лебеді-шипуни прилітають на ставок-охолоджувач Хмельницької АЕС, що біля міста Острог. Нині тут зимує близько сотні птахів. Саме цю водойму вони обирають невипадково — вода на ставку не вкривається кригою якраз через те, що її використовують для охолодження обладнання Хмельницької АЕС.

Загалом птахи повертаються вже на знайомі місця після догляду за пташенятами. Птахи привертають увагу і звичайних відпочивальників, і науковців. Місцевий орнітолог Владислав Гедзюк у коментарях ЗМІ зазначав, що для лебедів це постійне місце зимівлі, яке вони обрали б незалежно від того, підгодовують їх місцеві мешканці, чи ні. «В ідеалі їх і не потрібно підгодовувати, вони самі знайдуть собі корм. Якщо їх підгодовувати, лебеді звикають до цього і їм тяжче знаходити собі корм. Крупи, зерно та насіння — ось чим треба пригощати птахів», — додає орнітолог.

Наразі водойма з лебедями перетворилася на привабливе місце для місцевих та для туристів. Сюди для фотосесії з птахами приїжджають гості з Хмельниччини та Рівненщини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати