Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підтримаймо ВМС!

В Одесі вийшов календар про «незрадливих»
17 червня, 11:38

Проект складається з трьох частин: перша присвячена курсантам факультету військово-морських сил НУ «ОМА», серед яких є хлопці-нахімовці, які 2014 року не зрадили присязі та не стали під російський прапор. Друга та третя — іншим підрозділам та родам військ ВМС ВСУ.

Результатом роботи над першою частиною став випуск п’яти тисяч календарів. Вони ілюструвані фотографіями курсантів та одеських дівчат на військовому судні. Над фотопроектом працювали одеські дизайнери, фотографи, а також модельне агентство. Усі кошти, які вдасться зібрати від реалізації календарів, буде використано для втілення в життя другої частини.

«Ми хотіли показати ВМС України з незвичайного боку. Всі, хто погоджувався працювати «за ідею», відгукнулися, — розповідає Олена БАЛАБА, громадська діячка, організатор проекту. — Передісторією стала наша поїздка з 25-ма ліцеїстами Військово-морського ліцею до Львова. Хлопці ходили у формі вулицями, а львів’яни зупиняли їх і запитували, звідки вони. Коли дізнавалися, що це ліцеїсти з Одеси, то хлопців обіймали».

Олена Балаба акцентує увагу на тому, що проект є цілковито волонтерським: ніхто з учасників або організаторів не отримує грошових винагород. «Щоби популяризувати проект, ми створили сайт uanavy.org. Також будемо розповсюджувати календарі за допомогою волонтерських організацій. Нам необхідно, щоб уся Україна розуміла, що у нас є Військово-Морські сили. Особливо важливо, щоб ця ідея знайшла відгук на сході України», — додає Олена Балаба.

«Треба розуміти, що за цими гарними фотографіями стоїть тяжка служба військових моряків. Зараз у курсантів є час, щоби підготувати себе до захисту Вітчизни, — говорить Андрій УРСОЛ, капітан першого рангу. — Одна з дівчат, дивлячись на курсантів, сказала: «Я їм довіряю, вони нас захистять». Ця фраза може стати лейтмотивом усього проекту. І, можливо, хтось із юнаків, побачивши ці фотографії, виявить бажання вступати до наших навчальних закладів».

«Вважаю цей проект важливим у сенсі підтримки Військово-Морських сил і готовий підтримувати інші подібні ініціативи, — каже Максим ГУЛЯ, курсант факультету військово-морських сил ОН «ОМА». — Загалом, фотосесія була організована на високому рівні, з дівчатами з модельного агентства ми одразу знайшли спільну мову. Весь процес зйомок на кораблі відбувався впродовж шести годин, але насправді це не так багато, як здається».

Другу частину проекту має бути представлено до Дня Військово-Морських сил України, 3 липня. Повну другу частину можна буде побачити на День Незалежності України — 24 серпня 2016 року. Організатори припускають, що ця частина набуде вигляду великої фотовиставки в супроводі історій військових моряків. А третю, останню серію планують знімати восени.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати