Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Померлу... поставили в чергу по зарплату

30 червня, 00:00

18 листопада 1998 року у віці 49 років померла мати двох дітей Лариса Богатир. 21 рік Лариса Олександрівна пропрацювала на Придніпровському хімічному заводі в Дніпродзержинську. Один рік і дев'ять місяців зарплату вона одержувала у вигляді розрахункових листків, борг підприємства становив 2218 грн.

«До даного моменту ми не можемо одержати ці гроші, бо колишній директор Юрій Коровін на цю тему не бажав і розмовляти, а нинішній директор Микола Шекумін і головбух Валентина Васильєва ухиляються від розв'язання цього питання, — пише в редакцію «Дня» удівець Віктор Богатир. Зрештою вони заявили: «Ми поставили на чергу». І це померлу!

Та що ж це за держава, яка не може виплатити зарплату навіть після смерті?»

КОМЕНТАР

Ситуацію коментує головний державний інспектор з праці Володимир ТЬОТКIН:

— Єдине, що можна порадити родичам, — це звернутися до суду. Суд однозначно задовольнить позов, оскільки підприємство зобов'язане було зробити розрахунок, і через державного виконавця сім'я одержить зарплату, що належить померлій. Навіть якщо грошей у цей час на рахунку немає, шанси одержати їх у перспективі набагато зростають. В іншому випадку виплату можна чекати нескінченно.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати