Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повернутися до звичного життя

У Британії розпочали випробування ліків, які можуть бути також вакциною від коронавірусу
28 серпня, 10:40

Фармакологічна компанія AstraZeneca почала клінічні випробування ліків, які повинні запобігати початку й лікувати COVID-19, повідомляє УНІАН з посиланням на The Guardian. Фірма також бере участь у роботі над вакциною, над якою працюють вчені Оксфордського університету.

У AstraZeneca пояснили, що в перших випробування покликані перевірити, чи препарат безпечний. Також вчені хочуть перевірити, якою буде реакція тіла на ліки і як організм засвоїть їх. У випробуваннях беруть участь 48 здорових добровольців з Великої Британії віком від 18 до 55 років. Розробники кажуть, що випробування будуть поворотним моментом у створенні ліків, які потенційно можуть запобігти появи COVID-19 у людей, а також лікувати вже заражених пацієнтів.

Тим часом жителі країни поступово повертаються до майже звичного способу життя. На фото: люди на набережній знаменитого міста-курорт Блекпул спостерігають за Pepsi Big One  — одною з найвищих американських гірок у світі. Блекпул також відомий тим, що це одне з перших міст у світі з електричним трамваєм (1885) і єдине в країні, яке зберегло в первісному вигляді цей вид транспорту. Тут проходить відомий танцювальний фестиваль і фестиваль світла світового масштабу Blackpool Illuminations.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати