Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прокуратура захистила селян

19 січня, 00:00

Резонансне рішення днями прийняв Апеляційний суд Миколаївської області. Ця судова інстанція захистила 10 жителів Вознесенського району від... податкової інспекції, яка без достатніх підстав намагалася обкласти податком спадщину, отриману жителями сіл району у вигляді земельних паїв. Як розповіла «Дню» старший прокурор відділу прокуратури Миколаївської області Вікторія Пасічніченко, у Вознесенську міжрайонну прокуратуру надійшло колективне звернення жителів району, в якому висловлювалася незгода з тим, що місцева податкова інспекція нарахувала їм податок на прибуток на спадщину у вигляді земельних паїв.

Прокурор провів відповідну перевірку. За її результатами були пред’явлені близько 10 адміністративних позовів у інтересах вказаних громадян до податкової інспекції про визнання недійсними податкових повідомлень. У ході перевірки було встановлено, що громадяни дістали права на майнові земельні паї в колективних сільськогосподарських госпідприємствах. Згідно з податковим законодавством України, спадкоємці першої черги звільнені від сплати податку, оскільки така спадщина оподатковується за нульовою ставкою.

Позови прокурора судом першої інстанції були задоволені, й в цій справі можна було б поставити крапку. Але цього не сталося: податкова інспекція з таким рішенням суду не погодилася й подала апеляційні скарги у вищестоящу судову інстанцію.

Закон і здоровий глузд все ж перемогли: Апеляційний суд Миколаївської області підтримав позицію прокурора, відмовивши в задоволенні апеляційних скарг.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати