Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У листі митниці до Верховної Ради — 647 сторінок

19 грудня, 00:00

Щоб привернути увагу влади до проблем боротьби з контрабандою, Державна митна служба України після проведення Третьої міжнародної науково-практичної конференції «Боротьба з контрабандою: проблеми та шляхи їх вирішення», яка проходила 4 — 6 червня цього року, своїм коштом підготувала 10-й том багатотомного видання Iнституту «Проблем людини». Очолили авторський колектив книжки, назва якої відповідає назві згадуваної конференції, директор Iнституту «Проблем людини» Аліна Комарова та начальник управління з питань організації боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби України Олексій Крикун. На сторінках видання вміщено праці вчених, теоретиків та практиків цієї галузі, в тому числі з Росії та Білорусі. Видання стане своєрідним посібником для працівників митниць.

У книжці порушуються проблеми контрабандної торгівлі жінками, наведено опитування щодо оцінки рівня корумпованості різних посадових осіб. Також складено кримінальну характеристику корупційних проявів та осіб, що скоїли подібні злочини. Наведено конкретні приклади викриття каналів контрабандного ввезення товарів в Україну та ознаки, за якими викривають злочинні угруповання, затримують посадових осіб.

За словами заступника начальника управління з питань боротьби з контрабандою, члена редакційної колегії Віталія Щербаня, в цьому виданні порушено проблеми щодо ефективної боротьби з контрабандою, а саме: відсутність права українських митників на оперативно-пошукову діяльність, яка є в переважної більшості митних служб світу; проблеми, яким узагалі має бути митне законодавство; які чинники призводять до контрабанди (більшість бізнесменів змушені порушувати законодавство, щоб мати хоч якісь доходи) та інше... Випускаючи книжку за власні кошти, митники сподіваються, що вона матиме відповідний вплив на осіб, від яких залежить прийняття митного кодексу України. На сьогодні видано лише 70 примірників книжки: вони будуть розповсюджені поміж митницями України, депутатами та головами комісій Верховної Ради.

№244 18.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати