Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Шанхаї змагалися балетні школи

Перемогла — донецька
03 вересня, 00:00

Кришталевий кубок та звання переможця міжнародного фестивалю балетних шкіл привезли з Шанхаю (Китай) вихованці донецької школи хореографічної майстерності Вадима Писарєва, яка славиться на весь світ своїми талантами. Фестиваль балетних шкіл пройшов у Шанхаї ще на початку серпня, а тепер донеччан-переможців вшановують у рідному місті. Нещодавно відбулася зустріч вихованців художнього керівника Донецького академічного театру опери та балету ім. А. Солов’яненка Вадима Писарєва з донецьким міським головою Олександром Лук’янченком, на якій також був присутній імпресаріо донецького балетного колективу Ден Леї та Ден Фан (на фото).

В. Писарєв повідомив, що у фестивалі балетних шкіл брали участь понад 300 танцюристів із 38 країн світу, а донецька команда, за його словами, своїм завданням вважала передусім знайомство з розвитком танцювального мистецтва в інших країнах. На фоні такої кількості справді прославлених світових балетних шкіл перемога донецьких танцюристів представляється особливо значущою, адже це дуже великий і важливий крок уперед — як Донбасу, так і всієї України в цілому. «Наша перемога ще раз говорить про те, що ми готові виступати і перемагати», — підкреслив В. Писарєв. Крім того, на зустрічі стало відомо, що вже у вересні в Шанхаї відкриється філія Донецької школи балету.

Донецький мер подякував учасникам фестивалю за перемогу і вручив Почесні грамоти міського голови заслуженій артистці України, головному балетмейстеру Донецького академічного театру опери та балету ім. А. Солов’яненка Євгенії Хасяновій, педагогам школи хореографічної майстерності В. Писарєва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати