Перейти до основного вмісту

У Сумах «міняють» хліб

16 грудня, 00:00

На початку цього тижня Суми поповнили список обласних центрів, у яких піднялися ціни на хліб. Подорожчання, в першу чергу, торкнулося тих сортів, які користуються у людей найбільшою популярністю. Так, хліб «Дарницький» і «Косівщинський» з 68 копійок піднявся у ціні до 80 копійок, а батон з борошна вищого гатунку замість 62 копійок відтепер коштує 74 копійки. За словами начальника відділу торгівлі міської ради Леоніда Воробйова, подорожчання хліба пов'язане з підвищенням цін на зерно та борошно, до якого вдалися їх виробники та комерційні структури. З кожними новими торгами вартість пшениці та жита на місцевій агропромбіржі зростає, і хлібокомбінат змушений реагувати на це подорожчання внесенням відповідних «коректив» у собівартість власної продукції. Зрозуміло, така ситуація не може не хвилювати місцеву владу, а тому вона запропонувала хлібокомбінату розробити нові сорти хліба, які були б розраховані на незаможних громадян. Йдеться, зокрема, про хліб «Петропавлівський» з борошна першого сорту, який коштує 56 копійок, та батон «Український», ціна якого становить 62 копійки. Також підприємству рекомендовано нарощувати випуск вже популярного і доступного за ціною хліба «Зарічного», який теж коштує 56 копійок. Дехто з керівництва міськвиконкому пропонував, аби згадані вище дешеві сорти продавались виключно людям з низькими доходами при пред'явленнi, скажімо, пенсійного посвідчення. Однак керівництво хлібокомбінату на цю пропозицію не пристало, зауваживши, що такий захід може тільки посилити напруження серед населення. Сергій ХАНІН, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Новини партнерів:

slide 7 to 10 of 8

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати