Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Європа вибирає дуб та шкіру

04 жовтня, 00:00

Меблева мрія для пересічного радянського громадянина була сконцентрована в обов'язковій "стінці" та не менш обов'язковій і трафаретній "м'якій частині". Решта дрібничок, що підбиралися в міру смаку та можливостей, не надто урізноманітнювали до ідіотизму однакові помешкання.

Сьогодні ж кожен із нас має можливість умеблювати власну оселю відповідно до смаку та амбіцій. Звичайно, за належні гроші: адже за комфорт треба платити.

Десь із півтора року тому журналістська доля занесла мене до варшавського помешкання одного з польських підприємців. Поки господар займався кавою та напоями, я розкошував у шкіряному фотелі, оглядаючи майстерно різьблених дерев'яних левів на бильцях. Якби не комп'ютер на сусідньому столику та хмарочоси, що бовваніли за вікном, сміливо уявив би себе в середньовічному замку.

- В Європі зараз це модно, - промовив господар, уловивши мій погляд. - Мушу відповідати рівню. Проте, якби й не професійна необхідність, - ледь посміхнувся він, - усе одно купив би. Люблю, коли в хаті гарно.

Справді, в Європу, та й не тільки, після техно-буму повернулася мода на старовину. Меблевий бізнес це непомильно вловив. На виготовленні престижних меблевих комплектів зі справжнього європейського дуба і натуральної шкіри сьогодні спеціалізується кілька провідних європейських фірм. Виграють ті з них, хто може запропонувати клієнтові не лише відмінну якість (кого цим нині здивуєш), а й вишуканий дизайн та гарантію ексклюзивності складеного на замовлення комплекту.

- Сьогодні ми продаємо в Україні два-три набори шкіряних меблів щоденно, - розповідає представник фірми "Клер" в Україні Роман Пурій. - Враховуючи складну фінансову ситуацію в країні, я не назвав би цю цифру надто малою. А головне - обсяги продажу продовжують зростати.

Про "Клер", мабуть, варто сказати більше. Насамперед тому, що ця польська меблева фірма нині успішно конкурує із західноєвропейськими меблевиками не лише в Польщі чи Україні, (до речі, в обох країнах "Клер" є беззаперечним лідером із продажу подібної продукції), але й, наприклад, у Німеччині. Секрет простий: анітрохи не поступаючись якістю, дизайном чи сервісом, польська фірма суттєво виграє завдяки цінам на свої вироби. Недаремно клієнтами "Клеру" є не лише німецькі мисливські товариства (які особливо ревниво ставляться до вишуканості дизайну), а й міжнародні фінансові інститути чи, скажімо, фірма "Міцубісі". Зрештою, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Вироби "Клера" довго шукати не треба - вони є в найпрестижніших меблевих салонах усіх великих українських міст.

Звичайно, важко радити придбати щось подібне бабусі, яка животіє від пенсії до пенсії, чи робітникові, що місяцями чекає зарплатні від збанкрутілого промислового гіганта. Проте, якщо вам удалося виборсатися зі скрути, і волієте, аби ваше помешкання виглядало і затишно, і престижно - ви теж маєте можливість долучитися до європейських уподобань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати