Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Грузія нагадала

російським базам про борги
07 грудня, 00:00

Парламент Грузії прийняв постанову «Про оподаткування земель і нерухомого майна розташованих на території Грузії російських військових баз», передає РІА «Новости» . Згідно з постановою, сума податку буде нарахована за період з 21 грудня 1991 року. Крім того, за словами заступника міністра закордонних справ Грузії Мераба Антадзе, на саміті ОБСЄ, що триває цими днями в Португалії, Грузія збирається порушити питання про повне виведення російських баз зі своєї території. Мераб Антадзе повідомив, що вимоги Грузії підтримують «дружні країни». Зараз у Грузії залишаються дві російські військові бази — в Батумі та Ахалкалакі. Інші дві бази — у Вазіані та Гудауті, згідно з міждержавним договором, були закриті російською стороною.

Парламент Грузії доручив міністерству фінансів спільно з міноборони протягом місяця визначити розмір податків, які, на думку депутатів, зобов’язані заплатити російські військові бази. Крім того, мінфіну доручено протягом трьох місяців забезпечити стягнення цих податків. За інформацією цього відомства, за останні десять років російські бази заборгували Грузії $704 млн. доларів неоплачених податків на землю та майно.

Постанову парламенту було прийнято, незважаючи на заклик грузинського МЗС утриматися від «радикальних заходів» щодо російських баз. За даними грузинського зовнішньополітичного відомства, російські бази в основному платять поточні податки. «Що стосується податку на користування нерухомістю та землею, то це питання повинне регулюватися відповідною двосторонньою угодою, умови якої визначаться після угоди про терміни функціонування російських баз на території Грузії», — йдеться в підготовленій МЗС Грузії довідці «Про фінансові зобов’язання військових баз Російської Федерації».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати