Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Кліматична нейтральність – це реально»

Багаті країни повинні підтримати тих, хто на шляху розвитку – на цьому наголосив Володимир Зеленський під час конференції ООН
01 листопада, 17:41
ФОТО РЕЙТЕР

У Глазго розпочалася конференція ООН з питань зміни клімату, яка триватиме до 12 листопада. Перший день роботи, 1 листопада, неофіційно називають лідерським днем, оскільки слово надається президентам держав, що беруть участь у зустрічі. Своє бачення щодо планів України у боротьбі зі змінами клімату озвучив і Володимир Зеленський. За його словами, багаті країни повинні зараз допомагати біднішим, аби спільно протистояти кліматичним змінам.

- Це не просто моральний обов'язок багатих країн – допомогти країнам, що розвиваються, у забезпеченні зеленої модернізації економік. Це частина глобальної технології порятунку. Ми здатні зупинити катастрофічні кліматичні зміни, якщо усі, від кого це залежить, будуть сумлінними. Втримати глобальне потепління в межах не вище, ніж на півтора градуса Цельсія – цілком реально. Кліматична нейтральність – це також реально. Але тільки за умови, що держави світу йтимуть до цього скоординовано та відповідально», - наголошував президент у своїй спеціальній колонці, присвячені кліматичній зустрічі (опублікована для проєкту Green Deal агентства «Інтерфакс-Україна»).

Завтра президент Володимир Зеленський разом з іншими лідерами візьме участь у започаткуванні ініціативи щодо скорочення викидів метану.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати