Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

06 грудня, 00:00

Вибух у Єсентуках: під підозрою — шахідка

Кількість жертв вибуху в електричці Мінводи — Кисловодськ під Єсентуками становить понад 35 осіб. До лікарень госпіталізовано 103 поранених. Зараз слідство розглядає різні причини події, але вже встановлено, що вибух стався у самому вагоні. Як повідомив агентству Інтерфакс співрозмовник в управлінні внутрішніх справ на Кавмінводах, за даними слідства, вибух в електричці Мінводи — Кисловодськ здійснила терористка-самовбивця. Президент України Леонід Кучма засудив терористичний акт у російському місті Єсентуки.

Рейган перестав ходити і говорити

Колишній президент США Рональд Рейган більше не може ходити i говорити, спить більшу частину часу, сказала його дочка. Петті Девіс розповіла журналу «Піпл», що більшість людей й гадки не мають про істинний стан здоров’я її батька, який страждає хворобою Альцгеймера. 92-річний Рейган не з’являвся на людях відтоді, як кілька років тому усамітнився у своєму будинку в Лос-Анджелесі, його доглядають близькі члени сім’ї. Його дружина Ненсі практично весь час проводить біля ліжка колишнього президента.

НАТО закликало Москву вивести війська

Рада Північноатлантичного альянсу закликала Росію виконати зобов’язання, взяті на Стамбульському саміті ОБСЄ, і якнайшвидше вивести війська із Грузії та Молдови. Представники НАТО висловили жаль, що війська не було виведено до кінця цього року, як передбачали стамбульські домовленості. Водночас учасники Брюссельського саміту також висловили намір розвивати відносини з Росією і в майбутньому проводити спільні миротворчі операції. На зустрічі країн-членів ОБСЄ, на якій був присутній і Іванов, Росія відмовилася підписувати підсумкову декларацію.

До Грузії прибув Рамсфельд

Міністр оборони США Дональд Рамсфельд учора прибув до Грузії. Із часу відставки президента Шеварднадзе це візит найвисокопоставленішого американського чиновника, повідомляє Бі-Бі-Сі. За кілька днів до цього візиту Рамсфельд побував в Азербайджані, де провів переговори з президентом Ільхамом Алієвим про посилення військового співробітництва між Вашингтоном і Баку. Останні два дні у Тбілісі вже гостює американська делегація високого рівня. Представники кількох урядових установ США провели переговори з перехідним урядом Грузії та пообіцяли йому екстрену фінансову допомогу, в тому числі й на проведення президентських виборів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати