Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Україна

31 серпня, 00:00

Катерина Бондаренко та Олександр Долгополов вийшли в другий раунд US Open

Перші ракетки України — Олександр Долгополов і Катерина Бондаренко — з перемог розпочали свої виступи на Відкритому чемпіонаті США, повідомляє rus.newsru.ua. У першому колі US Open Олександр доволі впевнено обіграв португальця Фредеріко Жила, а Катерина не зустріла опору з боку чеської тенісистки Люсі Градецької. За вихід у третій раунд змагань Олександр боротиметься з італійським тенісистом Флавіо Чипполою. Молодшій із сестер Бондаренко в другому колі змагань доведеться зустрітися з однією з фавориток турніру, другою ракеткою світу Вірою Звонарьовою. Є у українців і втрати. Сергій Стаховський програв 13-ій ракетці турніру, французу Рішару Гаске — 4:6, 4:6, 0:6. Пізніше свої матчі проведуть Олена Бондаренко — Сабін Лісіцкі (Німеччина, 22) і Сергій Бубка — Андреас Хайдер-Маурер (Австрія).

«День» на Святі книги в Житомирі

Сьогодні у Житомирському державному університеті імені Івана Франка посвята першокурсників. А ще — Свято книги, яке почнеться об 11-й годині. У програмі — відкриття перед центральним корпусом на вулиці Великій Бердичівській памятника-фонтана Книзі, виставка-продаж продукції видавництв України. Як для знайомства, так і для продажу пропонуватимуться наукові праці викладачів університету. Також відбудеться представлення книжок із Бібліотеки «Дня» й сама газета. Їх можна буде придбати за акційною ціною, повідомляє Валерій КОСТЮКЕВИЧ, «День», Житомир.

Пенсіонерка, яка відрізала стрічку від вінка, що подарував Янукович - у СIЗО

Галину Швидку, 65-річну пенсіонерку, яка на знак протесту проти політичних репресій відрізала прізвище гаранта від стрічки на вінку «Тарасові Шевченку від Віктора Януковича», засудили до позбавлення волі на 10 діб. Таку ухвалу виніс сьогодні Шевченківський райсуд Києва, повідомив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Сас, присутній на засіданні, передає «Главком». «Те, що сьогодні було здійснено в Шевченківському райсуді під головуванням судді Кравця, є не що інше як залякування своїх громадян», — сказав С. Сас. За словами народного депутата, суддя застосував до 65-річної жінки, яка прийшла мирно святкувати 20-річчя незалежності, найсуворіший захід адміністративного покарання. «Це при тому, що Галина Миколаївна має ряд подяк і нагород із роботи й характеризується як доброчесна людина», — зазначив Сергій Сас. Він також повідомив, що в ході судового розгляду так і не було доведено, що вінок належить Президентові Януковичу. За інформацією Саса, адміністративне покарання жінка «відбуватиме в СІЗО на Дарниці разом із алкоголіками, повіями та наркоманами».

На Тернопіллі постав ще один пам’ятник Степанові Бандері

Третій пам’ятник національному провідникові Степанові Бандері за останні три роки постав на Тернопіллі. Його відкрили на центральному майдані райцентру Кременець. Як розповів «Дню» місцевий меценат Володимир Чуба, коштом якого виготовили і встановили бронзове погруддя на гранітному постаменті, про пам’ятник Бандері в Кременці він мріяв давно, а рішення Донецького суду, що позбавило Степана Бандеру і Романа Шухевича звання «Герой України», прискорило втілення задуму. У відкритті пам’ятника взяв участь голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь, представники влади, тисячі кременчан та гостей із різних регіонів України й з-за кордону. Єпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ Київського патріархату Нестор відслужив панахиду і — з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородив Володимира Чубу за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження помісної Української православної церкви орденом Святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня. На виготовлення пам’ятника Степанові Бандері Володимир Чуба витратив 160 тисяч гривень. Скульптор — Микола Король із Львівщини. Це вже друга робота митця у співпраці з кременецьким меценатом. До 1020-ліття Хрещення Руси-України Володимир Чуба замовив у нього для земляків пам’ятник Святому рівноапостольному князю Володимирові Великому. Проте місця для більш як двометрового монумента з каменю в райцентрі не знайшлося. Тоді Володимир Чуба встановив його у власному обійсті. Лариса ОСАДЧУК, Тернопіль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати