Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

10 лютого, 00:00

До 2005 року — 77 нових видів зброї

Виконання Державної програми розвитку озброєнь та військової техніки до 2005 року забезпечить прийняття на озброєння Збройних сил України 77 видів нових озброєнь. Про це повідомив на прес-конференції, що відбулася в п’ятницю в Києві, заступник міністра оборони України з питань озброєння Олександр Стеценко. За словами заступника міністра, за останні роки на озброєння української армії прийнято 19 зразків нової техніки та озброєнь, на стадії підготовки до прийняття знаходяться сьогодні ще 28 найменувань, проходять модернізацію 12 видів, повідомляє Інтерфакс-Україна. На даний момент Державну програму розвитку озброєнь та військової техніки до 2005 року передано до розгляду в РНБО України, уточнив О.Стеценко.

Понад п’ятсот ВІЛ-інфікованих щомісяця

За статистичними даними, лише за минулий рік в Україні зареєстровано 6212 ВІЛ-інфікованих, з яких 737 — діти. Такі дані свідчать про те, що Україна перебуває в передепідемічному періоді. (Для порівняння: в Польщі реєструється менш як сорок нових випадків щомісяця, в той час як в Україні — більше як п’ятсот). У зв’язку з такою ситуацією, вчора в Києві пройшов перший день психологічного тренінг-семінару для ВІЛ-інфікованих жінок, організований Головним управлінням охорони здоров’я міста Києва спільно з інститутом Гете (Німеччина). Суть такого семінару, за словами тренера-психолога Ульріке Зонненберг-Шван, полягає в тому, щоб допомогти цим жінкам знайти свій власний шлях виходу з депресії, в якій вони постійно перебувають. На її думку, це стає можливим тільки внаслідок дискусії, обміну думками та досвідом між ними. Україна стала першою країною після Німеччини, де фрау Ульріке проводить такі семінари. Це пов’язано з тим, що в нас у країні майже не практикуються групи так званої самодопомоги, і тому Україна потребує підтримки західних фахівців. Із запитанням, чому такі тренінг-семінари організовуються лише для жінок, хоч, як відомо, співвідношення ВІЛ-інфікованих чоловіків та жінок становить 2:1, кореспондент «Дня» Оксана ОМЕЛЬЧЕНКО звернулася до організаторів проекту і, зокрема, до першого заступника начальника Головного управління охорони здоров’я міста Києва Володимира Загородного. — Природно, що цей тренінг-семінар є частиною великої програми, яка передбачає проведення таких заходів і для чоловіків. Перші семінари ми проводимо для жінок, тому що вони є найвразливішою категорією і потребують нашої підтримки насамперед.

«ЛУКойл» домагається зниження експортного мита на нафту і нафтопродукти

Президент компанії «ЛУКойл Європа Холдингз Лтд» Раліф Сафін повідомив «Дню», що під час зустрічі Володимира Путіна та Леоніда Кучми в Дніпропетровську «сподівається на вирішення питання щодо зменшення експортного мита на нафту і нафтопродукти». За його словами, 2001 року компанія «ЛУКойл» збирається прокачати через українські нафтопроводи майже 10 млн. тонн нафти, з них 2,5-3 млн. тонн на ВАТ «ЛУКойл — Одеський НПЗ», що належить компанії. Разом із тим, Р.Сафін зазначив, що сьогодні постачати нафту в Україну економічно невигідно. Для рентабельності постачання треба, на його думку, переглянути тарифи на транспортування нафти (знизивши їх до рівня світових), знизити експортне мито й акцизи.

Концерт пам’яті майстра

У неділю 11 лютого о 18.00 в Будинку актора відбудеться концерт пам’яті видатного гумористичного письменника і драматурга Роберта Віккерса, головного редактора популярного журналу «Блин» і постійного автора легендарного естрадного дуету Тарапуньки і Штепселя. У концерті візьмуть участь відомі артисти і письменники-сатирики, які багато років співпрацювали з Робертом Борисовичем.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати