Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нотаріуси проти Мін’юсту

25 червня, 00:00
Причина — у застарілому законодавстві та залежності від держави. Між тим членство у цій поважній організації, що нараховує 72 країни, окрім престижу, дасть змогу забезпечити вірогідність та повну доказову силу нотаріальних документів, оформлених українськими нотаріусами.

Обговорення нової редакції закону пройшло на засіданні ради Української нотаріальної палати (УНП) за участі Генерального комісара МСЛН, професора Вітторіо ді Каньо. Проект має на меті об’єднати державних і приватних нотаріусів у новій іпостасі юридичних радників сторін, передбачає якісні зміни підходів до професії, зокрема звільнення нотаріату від занадто великої опіки держави в образі Міністерства юстиції, що заважає нормальній роботі УНП.

Цього разу наріжним каменем стало запровадження міністерством Єдиного реєстру доручень. На думку керівників УНП, ця вимога Мін’юсту суперечить чинному законодавству. Очевидно, що зволікання з розробкою нової редакції закону про нотаріат унеможливлює не лише діяльність вітчизняного нотаріату нарівні з міжнародними структурами, а й гальмує необхідне внутрішнє реформування професійного корпусу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати