Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

28 липня, 00:00

Автомобілебудівники розвивають маркетинг

Холдингова компанія «АвтоКрАЗ» (Кременчук Полтавської обл.), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, планує в поточному році відкрити в Україні п’ять торгівельно-виставкових майданчиків. Перший вже працює в Донецьку, а до кінця року з продукцією КрАЗа можна буде ознайомитися також в Кривому Розі, Києві, Харкові та Запоріжжі. Надалі фірма планує створити торговельні майданчики в кожному регіоні України.

За словами генерального директора фірми «Пасад», на основі якої було відкрито донецький майданчик, Бориса Парфіненка, придбати великовантажний автомобіль можна миттєво, в тому числі в кредит і в лізинг.

Криголами на конвеєрі

У Миколаєві спущено на воду корпус криголама — судна постачання. Збудував його суднобудівний завод ім. 61-го комунара за рахунок фінансування, наданого Миколаївською обласною дирекцією банка «Аваль» ($8,2 млн.). Найближчими днями судно буде передано замовнику — норвезькій компанії Havyard Leirvik AS.

Одночасно на стапелях заводу заклали другий криголам — судно постачання на замовлення тієї ж норвезької компанії. Фінансування цього проекту також узяла на себе Миколаївська обласна дирекція банку (в рамках «норвезької програми», загальний обсяг якої на сьогодні перевищує $16 млн.).

Корпус криголама з високоякісної суднобудівної сталі категорії «А» розрахований на роботу при температурі повітря до мінус 45C. Судно спроектоване для роботи і льодової проводки у льодах завтовшки 1,5 м й призначене для постачання усім необхідним плавучих морських бурових платформ. Воно здатне перевозити технічну і прісну воду, дизельне паливо, буровий і соляний розчини, рідину для приготування бурового розчину, сипучі вантажі для буріння. Криголам можна використовувати також під час ліквідації аварійних розливів нафти, як водолазне судно і судно для здійснення аварійного чергування і рятувальних операцій.

Розкупили...

Трирічні єврооблігації з прибутковістю 7,873% річних на загальну суму $125 млн. розмістило ВАТ «Концерн «Стирол» (Горловка Донецької обл.). Компанія планувала розмістити єврооблігації приблизно на $100 млн. Попередня прибутковість була визначена на рівні 7,875% річних. Лід-менеджером випуску єврооблігацій концерну обрано ING Bank (Нідерланди). Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло передбачуваному випуску євронот попередній рейтинг «В». Остаточний рейтинг Fitch збирається присвоїти після отримання документації, що підтверджує розміщення облігацій. Міжнародне рейтингове агентство Moody’s присвоїло облігаціям «Стиролу» рейтинг «В3».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати