Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Новини компанiй

29 травня, 00:00

«Укрпошта» відмовилася від ідеї створення банку

Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» відмовилася від ідеї створення банку на базі свого підприємства, повідомила журналістів генеральний директор підприємства Оксана Плотникова. «Я проаналізувала світовий досвід багатьох країн у світі. Не маючи банківської установи усередині пошти, вони якісно і в повному обсязі надають весь спектр фінансових послуг», — зазначила вона. За словами Плотникової, підприємство має намір розвивати надання фінансових послуг — підписання агентських угод з фінансовими установами. Вона, зокрема, повідомила, що в даний час підписане агентську угоду з Дельта Банком, в рамках якого в деяких відділеннях «Укрпошти» надаються послуги зі споживчого кредитування. Окрім того, підприємство веде переговори із страховими компаніями, щодо того, щоб у майбутньому продавати страхові послуги через відділення «Укрпошти». Проте наразі ні з ким із страхових компаній договори не підписано.

У Кременці відкрили нафтобазу, яка забезпечить паливом усю Західну Україну

Наприкінці минулого тижня в Кременці Тернопільської області ПІІ «Лукойл-Україна» відкрило нову базу зберігання та реалізації нафтопродуктів, яка, за словами представників компанії, здатна забезпечити паливом усі західні регіони, адже Кременецька нафтобаза є однією з найсучасніших і найпотужніших в Україні. Її обсяг зберігання нафтопродуктів — 15 тис. куб. м. Технологічна схема нафтобази включає 8 пристроїв нижнього зливу, три пристрої верхнього зливу-наливу, 8 пристроїв автоматизованої системи наливу (АСН) нафтопродуктів. На сьогодні нова нафтобаза має стати для компанії стратегічним майданчиком для активізації роздрібного продажу на Західній Україні. Генеральний директор ПІІ «Лукойл-Україна» Андрій Гаврилець наголошує: «Західний регіон має для нас суттєвий потенціал, тому Кременецька нафтобаза вкрай важлива з точки зору територіального розвитку. Крім цього, як один із лідерів ринку ми прагнемо встановлювати високі стандарти роботи — виробничі, екологічні, логістичні. Саме тому нову нафтобазу створено як високотехнологічний об’єкт, що дозволяє нам бути впевненими в якості бензину і дизпалива для автомобілістів». Перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Микола Головач підкреслив, що підприємство «Лукойл-Україна» є одним із кращих інвесторів Тернопільської області, повідомляє Лариса ОСАДЧУК, Тернопіль.

Новий термінал у «Борисполі» сьогодні прийматиме перший рейс

Учора відбулося відкриття найбільшого в Україні терміналу. Термінальний комплекс «D» обладнаний 11-ма стаціонарними аеромостами з автоматизованою системою для посадки/висадки пасажирів, що дозволить приймати шість великих літаків типу Boeing-747 і п’ять середніх — Boeing-737, відзначає прес-служба Мінінфрастуркутри. У перспективі заплановано добудову галереї терміналу в північному і південному напрямах з можливістю установки двох додаткових аеромостів. Як повідомив у ході церемонії відкриття віце-прем’єр-міністр міністр інфраструктури Борис Колесников, термінальний комплекс «D» обслужить перший чартерний рейс 29 травня 2012 року. «Перший рейс буде завтра, але він буде чартерним», — сказав Колесников. Він пояснив, що авіакомпаніям, які здійснюватимуть регулярні перевезення, потрібно близько 60 днів, аби перевести свої рейси в термінал. «Тому все Євро ми відпрацюємо з уболівальниками», — зазначив віце-прем’єр-міністр. За його словами, після Євро-2012 почнеться переведення компаній до нового термінального комплексу. «Компанія «Lufthansa» підтвердила нам, що з 1 серпня почне літати з цього терміналу», — сказав Колесников. Інформацію про те, що авіакомпанія Lufthansa може першою розпочати виконання регулярних рейсів до терміналу «D» міжнародного летовища «Бориспіль», підтвердив і генеральний директор летовища Антон Волов. «У нас є попередня домовленість з Lufthansa, що вона першою зайде в термінал «D» з регулярними рейсами», — повідомив Волов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати