Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

05 квітня, 00:00

Микола Азаров: Україна зацікавлена в будівництві Транскаспійського газопроводу

Україна зацікавлена в будівництві Транскаспійського газопроводу, заявив український прем’єр-міністр Микола Азаров. «Ми вітаємо та підтримуємо цей проект», — сказав він під час зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у Баку. Прем’єр зазначив, що Україна зацікавлена в диверсифікації постачань енергоносіїв. За словами Азарова, коли сторони, що беруть участь у проекті будівництва Транскаспійського газопроводу, досягнуть домовленостей, Україна готова розглянути питання своєї участі в проекті. Нагадаємо, що проект Транскаспійського газопроводу передбачає прокладання газопроводу по дну Каспію з Туркменістану до Азербайджану. Надалі цей газопровід передбачається інтегрувати в газопровід Nabucco, що передбачає постачання газу з каспійського регіону до Європи через Азербайджан, Грузію й Туреччину. Проти прокладання газопроводу по дну Каспію виступають Росія та Іран.

ДПЕК знову цікавиться купівлею вугільних шахт у сусідів

Найбільший в Україні приватний енергохолдинг ДПЕК готовий брати участь у розвитку вугільних підприємств Ростовської області, повідомив гендиректор компанії Максим Тимченко під час зустрічі з губернатором Ростовської області Василем Голубєвим. За словами Тимченка, крім вкладення інвестицій у виробничу базу компанія готова взяти на себе зобов’язання з розвитку соціальної сфери територій, де вона планує свою присутність. У свою чергу, Голубєв зазначив, що Ростовська область зацікавлена у взаємодії з українським бізнесом для розвитку вугільних підприємств Східного Донбасу.

Росія й Україна створять робочу групу для вирішення «сирної проблеми»

Про це повідомив голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко. «Нам треба працювати на постійній основі. Не на рівні керівництва, а створити робочу групу, яка гармонізуватиме вимоги, підходи, адміністративні регламенти», — сказав Онищенко на прес-конференції в Києві. За його словами, ця робоча група також займатиметься врегулюванням «непорозумінь, які можуть виникнути» між двома країнами в майбутньому. «Ті нерозуміння і непорозуміння, які можуть виникнути в процесі, ми теж намагатимемося регулювати через цю робочу групу», — сказав він. Онищенко підкреслив: завершення «сирної проблеми» залежить від української сторони. Голова Росспоживнагляду відзначив, що російське відомство пред’явило всі свої вимоги, і українська сторона з ними погодилась. «Усі свої вимоги ми пред’явили. Вони з ними погодились. Технологію ми теж погодили. Що швидше повертатиметесь, то буде краще», — сказав Онищенко. Він підкреслив: «Якщо український виробник присутній на російському ринку, значить у цьому є об’єктивна потреба». «Залишається справа за малим — забезпечити якість російським національним вимогам, і тоді за взаємним задоволенням цей процес (постачання української продукції на російський ринок — ІФ) триватиме й надалі», — додав він. У свою чергу міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк повідомив, що робоча група займеться завершенням інспектування українських сироварних заводів, до яких є претензії з боку Росспоживнагляду. Він нагадав, що представники російської сторони продовжать інспектування двох українських підприємств, які пройшли документальну перевірку, наступного тижня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати