Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

15 листопада, 00:00

Поштові кредити

ТОВ «Комерційний банк «Дельта» (Київ) і Українське державне підприємство поштового зв’язку (УДППЗ) «Укрпошта» вирішили поширити до кінця поточного року проект «Кредит на пошті» на територію всієї України. Про це вчора повідомив банк. Сьогодні на базі відділень поштового зв’язку в Одесі «Укрпошта» та банк «Дельта» відкриють перші п’ять пунктів, де надаватимуть споживчі кредити. Планується, що до кінця поточного року загальна кількість відділень поштового зв’язку в країні, де видаватимуть споживчі банківські кредити, становитиме не менш ніж 600. Як повідомив директор із регіонального розвитку банку «Дельта» Андрій Кисельов, банк збирається наступного року підключити до проекту «Кредит на пошті» не менш як 1,5 тисячі поштових відділень, а до кінця 2008 року збільшити їхню кількість до 3,5 тисячі.

Корпорацію реформують у компанію

Міністерство промислової політики України ініціює перед урядом реформування державіакорпорації «Національне об’єднання «Антонов». Про це вчора повідомив міністр промислової політики Анатолій Головко. За його словами, держкорпорація не забезпечує завдань із розвитку галузі у зв’язку зі складнощами в управлінні. «Національне об’єднання «Антонов» створене на базі самостійних підприємств, і рішення керівного органу корпорації в особі правління приймалися важко», — пояснив він. Як повідомив Головко, в рамках реформування планується створити структуру, яка була б більш підпорядкована Мінпромполітики та керувалася одним керівником. За його словами, це буде не концерн, а держкомпанія за типом національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Ліміт розширено

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розширив для АКБ «Форум» (Київ) ліміт за програмою сприяння міжнародній торгівлі — TFP (Trade Facilitation Programme) з 10 мільйонів доларів до 20 мільйонів. Про це вчора повідомив банк. Договір із ЄБРР за програмою сприяння торгівлі був укладений банком «Форум» у січні 2001 року. Згідно з договором, ЄБРР підтверджує платіжні зобов’язання, емітовані банком за заявою своїх клієнтів.

Підтвердив законність

Львівський апеляційний господарський суд підтвердив законність формування статутного фонду ЗАТ «ЛУКОР» (Калуш Івано- Франківської обл.). Згідно з повідомленням, опублікованим на веб-сайті компанії, позов до суду подала прокуратура Івано-Франківської області в інтересах Фонду держмайна України. Зокрема, позивач просив суд визнати недійсними два пункти установчого договору «ЛУКОРу», що оговорюють формування статутного фонду підприємства. Таким чином, суд залишив без зміни постанову Господарського суду Івано-Франківської області від 11 серпня, а також апеляційне подання обласної прокуратури без задоволення.

У планах — міжнародний ринок

Національний оператор зв’язку ВАТ «Укртелеком» планує в найближчому майбутньому розмістити на міжнародному ринку 1% акцій. Тижнем раніше «Альфа-Банк» оприлюднив свої рекомендації щодо акцій «Укртелекому»: за їхньої нинішньої ринкової ціни 0,17 долара за акцію аналітики банку назвали 12-місячною цільовою ціною 0,23 долара і, відповідно, рекомендували купувати їх.

Розміщення «трирічок»

Львівське ВАТ «Страхова компанія «Універсальна» вчора почала розміщення трирічних іменних відсоткових облігацій на загальну суму 30 мільйонів гривень. Облігації номіналом 1 тисяча гривень випускаються в бездокументарній формі. Розміщення облігацій пройде з 14 листопада 2006 року по 16 жовтня 2007 року. Виплата доходу — щоквартальна. Доходність облігацій на перші чотири купонні періоди встановлена на рівні 16% річних у гривні. Розміщення облігацій здійснюється на основі договорів купівлі- продажу облігацій, укладених ЗАТ «Альфа-Банк» (Київ), що виступає андеррайтером випуску, з покупцями цінних паперів. Якщо покупцем облігацій є ЗАТ «Альфа-Банк», то договір купівлі-продажу укладають між банком і страховою компанією.

Добудовують шахту

Міністерство вугільної промисловості України збирається завершити будівництво та ввести в експлуатацію першу чергу шахти «Нововолинська №10» наступного року. Про це повідомив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб. «На наступний рік ми виділяємо 300 мільйонів гривень на завершення будівництва першої черги цієї шахти. Перше вугілля буде в грудні наступного року», — сказав голова Мінвуглепрому. Щорічний видобуток на шахті «Нововолинська №10» після введення в експлуатацію першої черги становитиме не менш як 0,9 мільйона тонн, зазначив міністр. Також він відзначив незадовільні темпи фінансування проекту в січні—липні: за сім місяців цього року на реалізацію проекту було виділено приблизно 20 мільйонів гривень (будівництво шахти триває майже 20 років). Міністр повідомив, що в серпні— жовтні міністерство спрямувало на будівництво шахти 33 мільйони гривень і збільшило кількість шахтобудівників.

Міняють ціновий сегмент на вищий

ЗАТ «Славутський комбінат «Будфарфор» (Хмельницька обл.), що належить спільному фінсько-українському підприємству «Славута Холдинг» (Київ), збирається протягом найближчих п’яти років збільшити обсяги виробництва кераміки для ванних кімнат у 1,5 разу — до 3,75 мільйона виробів. Про це вчора повідомив голова правління комбінату «Будфарфор» Валерій Сальник журналістам. За даними В. Сальника, славутський комбінат «Будфарфору» збирається також збільшити річний обіг через п’ять років до 500 мільйонів гривень, тоді як на сьогодні він становить 130 мільйонів гривень. Як повідомив директор із питань проектів групи «Санітек» (Фінляндія) Йохан Корнелл, повна реконструкція «Будфарфора» займе приблизно п’ять років, при цьому частина заводу буде перебудована, все обладнання замінять на сучасне. Він також повідомив, що основною метою інвестування в завод є збільшення якості випущеної продукції та перехід у вищий ціновий сегмент ринку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати