Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

07 лютого, 00:00

Виробництво твердих сирів скорочується

Українські підприємства почали знижувати виробництво твердих сирів через проблеми з їхньою реалізацією, які виникли внаслідок заборони Росією на ввезення м’ясомолочної продукції з України. Як відзначив агентству Інтерфакс-Україна голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський, сироробні заводи вимушені скорочувати виробництво, оскільки більше не можуть працювати на склад. За його даними, на складах вітчизняних підприємств нагромадилося понад 10 тис. тонн твердих сирів, що становить майже місячне їхнє внутрішнє споживання. В. Чагаровський вважає, що найближчим часом можлива зупинка невеликих підприємств із виробництва твердих сирів. Тим часом, за його оцінкою, запаси українських сирів на російському ринку незначні, оскільки в імпортерів немає великих складів.

Обговорюються поставки Ан-140 до Казахстану

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) проводить переговори з казахстанськими авіакомпаніями й міністерством надзвичайних ситуацій (МНС) республіки про поставки літаків Ан-140. Про це повідомив заступник гендиректора ХДАВП Олександр Стешенко на брифінгу в Алма-Аті в рамках казахстансько-українського бізнес-форуму. Серед потенційних покупців українських літаків він назвав авіакомпанію «Скат». За його словами, потенційний ринок республіки становить 30 літаків, «але наші найближчі плани — поставка літаків для потреб МНС Казахстану та для компанії «Скат», сумарно це може бути шість, а можливо, до десяти літаків». На думку О. Стешенка, даний літак може зацікавити регіональні авіакомпанії Казахстану через те, що багато з них використовують Ан – 24 і Як-40, що майже виробили свій ресурс.

Інвестиції становитимуть близько $100 млн.

Інвестиції в ТОВ «Українські новітні технології», оператора безпровідного широкосмугового доступу до інтернету на основі технології WiMAX, загалом можуть становити близько $100 млн. «На першому етапі прийняте рішення інвестувати $7,5 млн. для первинної демонстрації роботи. Загалом усього треба буде вкласти до $100 млн.», — повідомив генеральний директор фонду венчурних інвестицій «Російські технології» Михайло Гамзін. За його словами, рішення про первинні вкладення в розмірі $7,5 млн. уже схвалили акціонери «Українських новітніх технологій».

Єдина карта для абонентів

Оператор мобільного зв’язку ЗАТ «Київстар GSM» із 1 лютого впровадив єдину картку поповнення рахунку для всіх своїх абонентів. Як повідомив в. о. директора з маркетингу «Київстар» Сергій Булгаков, за допомогою нової картки поповнити рахунок можуть як контрактні абоненти, так і абоненти предоплачених сервісів (Ace&Base і Djuice). Можна також поповнювати рахунки інших абонентів зі свого телефону. Єдина картка поповнення абонентського рахунку випускається номіналом 25, 50, 100 і 300 грн. За словами С. Булгакова, паралельно з новими діють і картки поповнення рахунку старого зразка: кожна з них дійсна до дати, вказаної на самій картці. ЗАТ «Київстар GSM» у цей час обслуговує понад 14 млн. абонентів.

Інвестиції під міжнародні гарантії

Харківський авіаційний завод (ХАЗ) чекає іноземних інвестиційних вливань у розмірі 100 мільйонів євро. Саме таку суму готовий вкласти на першому етапі канадський бізнесмен-мільярдер Гаррі Блюмфельд у розвиток українського авіабудівництва. На нещодавній зустрічі з губернатором Харківщини Арсеном Аваковим та директором ХАЗ Павлом Науменком бізнесмен та його менеджери обговорювали умови інвестицій. Передбачається, що капітали насамперед підуть на технічне переоснащення заводу, а також на будівництво близько 20 літаків Ан – 140. П. Науменко відзначив, що подібне фінансування проводиться вперше, оскільки дається не під гарантії підприємства, а під гарантії міжнародних організацій, які провели аудит заводу і дали позитивний висновок. Цього року харківські авіатори отримали також вигідне велике замовлення від Міністерства транспорту та зв’язку, яке закуповуватиме в Харкові літаки для цивільних авіакомпаній, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Банк відкриває представництва

Київський банк «Форум» збирається до кінця поточного року відкрити представництво в Чехії і в одній із країн СНД. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомив заступник голови наглядової ради банку Сергій Роголь. За його словами, підготовка до відкриття представництва в Чехії знаходиться на завершальній стадії. «Представництво в Європі відкриється, оскільки ми дедалі активніше співпрацюємо з міжнародними фінансовими інститутами та розраховуємо на ширшу співпрацю з експортно-імпортними банками», — сказав С. Роголь. Він додав, що серед країн СНД, де банк хоче відкрити своє представництво, може бути Казахстан. Стратегією банку передбачене відкриття в СНД трьох представництв протягом найближчих кількох років. С. Рогаль також повідомив, що восени 2006 року банк розпочне підготовку пілотного випуску єврооблігацій на $100 млн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати