Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На автозаправках усе ще «паливна гарячка»

05 серпня, 00:00

Посвідчення «Дня» викликає в охоронця АЗС «Тіко» своєрідні асоціації: «День»? Невчасно ви — ніч у нас. Усюди ніч... Місяць тому відкрилися, два тижні тому закрилися. Перспектива? Охоронятиму й далі, а оті двоє (стоять, посміхаючись, поряд) мене охоронятимуть.

Найближча інша заправка — на «Більшовику», перейменованому в станцію метро «Шулявська». Тут А-98 — 3,40 грн. А-95 — 3,14. Заправник аналізує: «Ще кілька днів тому 95-й коштував 3,35 грн. Нині ціна знижується, але ж і досі не реальна. Зараз машин хоч трохи менше стало (очікують), а як тільки це (хапається за голову) почалося, тут було страшне стовпотворіння. Водій з Chevrolet Impala відмовляється представитися, а натомість кричить: «Бардак! Бардак! Усіх треба покарати!!!»

Ще один водій, Геннадій ШУМБАСОВ, підприємець, говорить: «Це просто шок. По- блатному — «бєспрєдєл», який наш народ увесь час терпить і поки ще витримує. Прогнозую, що за цим стрибком будуть і інші. Нашим керівникам відступати нікуди. Вони можуть з розумною міною продукувати високопатріотичні міркування перед камерою, а насправді за лаштунками нерозривні з тими, хто у цьому винен. Нам вказують на монополістів, але ще питання: чи отримують вони свої прибутки, бо є таке припущення — частина цих коштів піде на вибори. Ви знаєте, що таке слов'янський бунт? Ще кілька таких штучок — і, будьте певні, дізнається весь світ».

Віталій ЗЕЛЕНКОВСЬКИЙ , директор АЗС, зустрічає агресивно: «Я маю дві вищі освіти, а ви з мене цапа- відбувайла робите? Шість разів по ТБ показували, і п'ять з них — облили брудом (УТ-1 та йому подібні). Досить. Зарікся: більше з журналістами ні гу-гу. Політичні замовлення не виконую».

На проспекті космонавта Комарова знайомлюся з Сергієм КАБАНОМ , помічником оператора АЗС фірми «Етрекс»: «Судіть самі: 15—16 тонн бензину на день продавали до кризи, 25—30 — у її пік, близько 10 тонн — сьогодні. Хоча закупівельних цін не знаю». А от у його директора — вже готова програма: «Якщо ми купуватимемо нафту з того ж Азербайджану чи Греції так, щоб наша «прив'язаність» до Росії не перевищувала 30%, — справа піде. Маємо розв'язати цей вузол (не лише паливний) — відвернутися від Росії. Далі — передати все в руки приватної власності. Поки у верхах колишні колгоспники — так і буде. Сьогодні немає в нас дизпалива. Чому? Цього я не знаю і знати не хочу. Навіщо? Потім з роботи мене звільнять». І сміється над собою й усіма проблемами — видно, невиліковний оптиміст.

Біля виходу, граючись мобілкою, типовий «новий» українець: «Безробітний я. Як живу? За системою нашої держави: там позичив, там перепозичив. Віддавати? А держава збирається?»

Прес-служба Кабміну, як повідомляє Інтерфакс-Україна, «оголосила» про зафіксоване Держінспекцією з контролю за цінами зниження цін на нафтопродукти. Наш кореспондент негайно вирушив на найближчу заправку, щоб пересвідчитися у цій благій звістці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати