Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Перший крок до Держави у смартфоні»

Президент представив мобільний додаток «Дія»
07 лютого, 11:05

Дія» — це мобільний застосунок, який має зберігати всі необхідні офіційні документи в електронному вигляді. Найперше вже запущено електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

«Дія. Цифрова грамотність» — це перша національна онлайн-платформа, яка допоможе українцям освоїти базові цифрові навички, батькам захистити дітей від небезпеки в інтернеті, а вчителям — робити уроки ще цікавішими за допомогою онлайн-інструментів», — ідеться у повідомленні Міністерства цифрової трансформації.

«Україна стала третьою країною Європи, яка має щось подібне», — заявив Президент України під час презентації мобільного додатка «Дія».

За словами глави держави, важливо, що на створення цього додатка не було витрачено жодної гривні державного бюджету України.

Президент пообіцяв, що до кінця зими українці отримають доступ до послуги цифровізації паспортів, якою вони зможуть скористатися для посвідчення особи, наприклад під час подорожей залізницею, медичного обслуговування, банківських операцій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати