Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ряба» потовстішає

03 липня, 00:00

Потужний сільськогосподарський переробний комплекс в м. Ладижині Вінницької області, основною спеціалізацією якого буде виробництво м’яса курей-бройлерів, планує побудувати ВАТ «Миронівський хлібопродукт». Відповідно до проекту, в Ладижині буде збудовано птахофабрику, яка випускатиме куряче м’ясо під торговою маркою «Наша Ряба». Потужності птахофабрики складатимуться з 26 майданчиків для вирощування бройлерів потужністю 33,8 мільйонa голів птиці, інкубатора на 300—350 мільйонів яєць та заводу із забою птиці. До 2015 року, після введення у дію всіх потужностей, підприємство в Ладижині стане найбільшою бройлерною птахофабрикою в Україні. Планується, що обсяги виробництва тут становитимуть 400 тисяч тонн м’яса птиці на рік і, таким чином, перевищать обсяги виробництва Миронівської бройлерної птахофабрики (210 тис. тонн після введення в дію всіх потужностей до 2010 року).

Крім птахофабрики, тут буде зведено завод з виготовлення готових м’ясних виробів, два елеватори для зберігання насіння соняшнику і кукурудзи, комбікормовий завод потужністю 1,5 мільйона тонн продукції на рік та олійно-екстракційний завод потужністю переробки 1,5 тисячi тонн соняшнику на добу. Під вирощування сировини для Ладижинського виробничого комплексу компанія планує залучити близько 50 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь на території Гайсинського, Тростянецького і Тульчинського районів Вінницької області.

Проект передбачено реалізувати впродовж 2009—2015 років. Основні будівельні роботи заплановано розпочати в середині 2009 року, а першу продукцію комплекс видасть до середини 2012 року. Повністю завершити будівництво заплановано до 2015 року. Загалом у реалізацію проекту буде інвестовано мільярд доларів США, з яких 60% буде профінансовано за рахунок коштів компанії, 40% становитимуть залучені кошти.

Голова правління ВАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк зазначає: «Раніше компанія заявляла про плани будівництва на Вінниччині тваринницького комплексу, що спеціалізуватиметься на виробництві м’яса великої рогатої худоби та свиней. Але, вивчивши міжнародний досвід, — досвід великих виробників м’яса США та Бразилії — ми зрозуміли, що сучасні світові тенденції свідчать про великі перспективи саме галузі птахівництва, зокрема, виробників курячого м’яса. Тож компанія планує й надалі основні зусилля спрямовувати на розвиток виробництва курячого м’яса та збільшувати його обсяги».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати