Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сертифікація на повному ходу

07 жовтня, 00:00

Дев’ять провідних підприємств Луганщини сертифіковані на відповідність вимогам міжнародної системи стандартизації — ДСТУ ISO 9001-2001. Це Лутугінський державний науково-виробничий валковий комбінат, ВАТ «Алчевськкокс», ЗАТ «Стрілецький степ», ЗАТ «Луганський трубний завод», ЗАТ «Луганські акумулятори», ЗАТ «Краснодонський завод «Автоагрегат», ЗАТ «Луганський м’ясокомбінат», ВАТ «Кіровський ковальський завод «Центрокуз», ТОВ «Джерело». Про це повідомив директор державного підприємства «Луганський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» В’ячеслав Шахов. У цей час, як сказав Шахов, робота з сертифікації триває ще на десяти підприємствах області.

«Сертифікація є сьогодні одним iз дієвих механізмів захисту прав споживачів від неякісної продукції», — наголосив керівник Центру стандартизації. З його слів, зараз в області сертифікували 29 найменувань продукції та чотири види послуг — на дорожньо-транспортні засоби, готельні та перукарські послуги, послуги громадського харчування. Продукція харчової промисловості області сертифікована на 150 підприємствах, легкій промисловості — на 12, готельні послуги та послуги громадського харчування — на 9. Промислова продукція сертифікована на 85 підприємствах, видали 560 сертифікатів відповідності, з них на імпортну продукцію — 343.

На думку Шахова, вітчизняна продукція повинна відповідати обов’язковим вимогам, які регламентовані стандартами та технічними умовами, в тому числі безпеці. Контроль за якістю сировини та випущеної продукції в області здійснює майже тисяча лабораторій. За 9 місяців поточного року акредитовано 157 лабораторій, взяли участь в акредитації спільно з іншими міністерствами та відомствами 38 лабораторій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати