Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сміття перероблятимуть на альтернативне паливо

Німецькі інвестори готові будувати завод із переробки твердих побутових відходів на Львівщині
05 вересня, 00:00
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адмінстрації, посилаючись на результати робочої зустрічі голови ЛОДА Михайла Костюка з представниками спільної німецько-української компанії, що спеціалізується на переробці твердих побутових відходів.

Під час наради сторони обговорили кластерну політику щодо збору, переробки та утилізації твердих побутових відходів на території Львівської області. «Ця зустріч є початком співпраці з потенційним претендентом на будівництво таких об’єктів на теренах Львівщини», — цитує слова голови ЛОДА прес-служба.

Як відомо, 3 вересня бізнесмени провели презентацію проекту збудованого за інвестиційні кошти (в Рівному) підприємства з переробки твердих побутових відходів потужністю 100 тисяч тонн на рік, яке буде обслуговувати мешканців міста Рівного та прилеглу територію.

Рівненський сміттєпереробний завод — перше підприємство в СНД з використанням механічної переробки відходів. Завод працюватиме у два етапи. На першому здійснюватиметься розподіл сміття і мінеральних речовин. На другому проводитиметься сортування відходів для подальшої переробки на альтернативне паливо. Відсортовані відходи будуть використовувати як альтернативне паливо на сусідньому цементному заводі, розташованому у місті Здолбунів Рівненської області.

Офіційне відкриття за участю перших осіб держави заплановано на жовтень 2012 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати