Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українське м’ясо краще за бразильське

Щоб торгувати яловичиною в Китаї, нашим виробникам залишилося просто увійти до реєстру авторизованих постачальників
24 травня, 10:23
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

«Підписання протоколу ветеринарних вимог на експорт означає, що КНР визнає нашу державну систему контролю безпечності виробництва яловичини відповідною китайській. Але щоб розпочати експорт, українські виробники мають бути включені до реєстру авторизованих постачальників. Це відбувається за результатом додаткових перевірок із Китаю», — зазначив директор Ради з питань експорту продовольства (UFEB) Богдан Шаповал. На його думку, українська яловичина зможе з’явитися на «прилавках» китайських інвестицій найближчим часом.

«Українські виробники зацікавлені в поставках до Китаю, а китайські споживачі — у доступі до якісної й безпечної продукції. Не забуваймо, що на ринку яловичини КНР — значний дефіцит, в тому числі й через бразильський скандал. Такі обставини можуть значно пришвидшити розвиток торгівлі з Україною», — зауважив директор UFEB.

Як відомо, 20 березня КНР призупинила поставки м’ясної продукції з Бразилії — свого найбільшого постачальника. Причиною таких дій стала операція федеральної поліції Бразилії, яка виявила, що  м’ясні компанії цієї країни регулярно допускали порушення санітарних норм та підкуповували чиновників, щоб отримувати дозволи на продаж і експорт зіпсованої продукції.

Місія компетентного органу Китаю перевіряла відповідність української системи контролю безпеки виробництва яловичини з 19 по 28 квітня. Рада з питань експорту продовольства (UFEB) здійснювала організацію візиту китайських інспекторів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати