Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Армія загиблих героїв»

Британський митець Ден Бартон створив інсталяцію на вшанування полеглих у двох Світових війнах і сучасних конфліктах
11 листопада, 19:14

З третього по двадцять восьме листопада силуети 100 британських та 25 індійських солдатів стоятимуть на варті навколо палацу Хемптон-Корт у вражаючому меморіалі Першої світової війни, інформує видання www.dailymail.co.uk. Художник із Оксфордширу Ден Бартон виготовив їх уручну з металобрухту, зібравши для свого задуму понад 65 000 фунтів стерлінгів. Фігури солдатів, які представляють сили з усієї тодішньої Британської імперії, розмістили на території палацу Хемптон-Корт поряд із 75 гігантськими маковими вінками.

Експозиція, створена межах  проєкту «Standing with Giants», має представити майже 1800 індійських солдатів, які припливли до Великобританії в 1919 році, щоб взяти участь у параді миру під час Першої світової війни в Лондоні та розташувалися табором на території Хемптон-Корт, пояснює видання.

На фото: Відвідувач розглядає інсталяцію «Standing With Giants», що зображує понад сотню британських та індійських солдатів у натуральну величину британського художника Дена Бартона, виставлену в садах палацу Хемптон-Корт, поки тривають дні вшанування пам’яті тих, хто загинув у обох Світових війнах, а також сучасних конфліктах, Лондон, Велика Британія, 10 листопада 2021 р. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати