Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Парижі з’явилася нова пам’ятка

23 жовтня, 11:53

У Булонському лісі відкрилася футуристична будівля зі скла й сталі з округлими ширяючими формами — Музей сучасного мистецтва фонду Loui Vuitton

Музей побудовано за проектом архітектора Френка Гері, відомого, зокрема, будівлею музею Гуггенхайма в іспанському Більбао, повідомляє Deutsche Welle. Серед почесних гостей на відкритті був присутній президент Франції Франсуа Олланд.

У паризькому творінні Гері частину своєї художньої колекції виставляє глава концерну Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) і найбагатша людина Франції Бернар Арно. До речі, концерн фінансував будівництво музею, повідомляє euronews.com. Будівля підноситься на 46 метрів. Скляну оболонку музею, 12 «вітрил», зроблено з 3,8 тис. скляних панно, кожне з яких має унікальний візерунок. З терас музею відкривається чудовий вид на Париж і його околиці, зокрема, на Ейфелеву башту і хмарочоси ділового кварталу французької столиці La Defence.

Новий художній музей в Парижі має 11 виставкових залів і спеціалізується на образотворчому мистецтві XX століття і на актуальному мистецтві.

ФОТО РЕЙТЕР

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати