Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про враження від фото світового рівня

«Фотовиставку «Дня» мають подивитися й іноземці, щоб побачити – українська нація потужна і сильна – без неї Європа просто не виживе», - Вікторія ПОДГОРНА
14 листопада, 20:43

У передостанній день XVII Міжнародної фотовиставки газети «День», до галереї Лавра завітала український політолог Вікторія Подгорна.

«Фото на мене завжди справляють дуже сильні враження. Я люблю цей вид мистецтва, бачила найяскравіші фотографії у кращих музеях світу – Нью-Йорку й Лондоні, і можу з усією впевненістю сказати, що роботи, представлені на Фотовиставці газети «День» не відрізняються за силою емоцій та за інтелектуальним наповненням», - ділиться із «Днем» своїми враженнями та емоціями Вікторія Подгорна.

Найголовніше, на що звернула увагу політолог, розглядаючи найкращі 350 фотографій цьогорічної Фотовиставки – звичайні люди, які відстоюють і рятують державу – не лише на фронті, але й у тилу: «На фотографіях фотовиставки «Дня» представлено справжні обличчя української нації. Виявляється, що в нас дуже багато героїв, яких ми не помічаємо – це звичайні люди, які набагато сильніші та потужніші особистості, ніж політики – іноземні та українські. Тут розміщені фотографії політиків, а поряд - звичайних представників суспільства. Одразу виникає думка: це причини та їх наслідок – війна. Люди мають виносити на власних плечах, долях помилки та злочини політиків. Але ми бачимо, що наші громадяни здатні протистояти агресії – не тільки військовій, але й моральній».

Розглядаючи фотохроніку переговорів «Нормандської четвірки» у Мінську, які відбулися в лютому цього року, Вікторія Подгорна не змогла не згадати трагічні події, які сьогодні сколихнули Францію та весь цивілізований світ – теракти у Парижі.

«Фотовиставку «Дня» мають подивитися й іноземці, щоб побачити, що українська нація є потужною, сильною, і без неї в майбутньому Європа просто не виживе, - ділиться роздумами політолог. - Я співчуваю французам та всім постраждалим від страшних терактів у Парижі. Але це вчергове свідчить, що без Українців Європа слабка. Переговори у Мінську продемонстрували слабкість іноземних політиків та їх політики як такої. Путін поводить себе поряд з ними нахабно, а інтелігентні європейські лідери відчувають себе незручно. І трагедія в Парижі – це наслідок помилок, які вони зробили в тому числі в Україні, коли використали традиційні пацифістські інструменти замість того, щоб реально підтримати українців у їх боротьбі. Ці помилки провокують агресорів по всьому світові, а агресори між собою пов’язані. Якщо не прямо, то такі ситуації грають їм всім на користь.

Розглядаючи Приз Призів «Золотий День» – фотографію «Союзник» Олександра Клименка, Вікторія Подгорна розповіла про свої теплі та оптимістичні враження від роботи: «Це тепла та чудова фотографія. Вона символізує, що хоча наша нація знаходиться у важкій ситуації – ми змушені протистояти агресії, але є ті, заради кого це робиться. Це маленька людина – майбутнє, заради якої бореться український військовий – представник сучасності. І цей хлопчик йде поряд із своїм захисником».

Гостя фотовиставки також відзначила фотографію, а точніше серію фотографій, які їй сподобалися найбільше.

«Хотіла б відмітити роботи, на яких зображені жінки, в тому числі, «захищений тил», каже Подгорна. - Незважаючи на війну, вони залишаються жінками, в цих фото – вся жіноча сила України. Жінки у тилу, на передовій, жінки-журналісти, медики. Вони – рівноправні партнери чоловіків – і у мирі, і під час війни та протистояння агресії. Українські жінки несуть рівну відповідальність за долю держави, і в цьому плані ми унікальна нація, бо змогли поєднати та витримати «гендерну рівність» в усьому».

Більше деталей розмови Вікторії Подгорної із «Днем» читайте у найближчих випусках газети. А поки – встигніть завітати на Фотовиставку газети «День», яка представлена у київській міській галереї мистецтв «Лавра», що знаходиться на вул. Лаврська, 1. 15 листопада – останній шанс побачити фотопідсумки року та скласти свої враження від робіт Міжнародної фотовиставки газети «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати