Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Корона «Дня» Світлані Благодєтєлєвій-Вовк – за відстоювання якісної науки та освіти

30 грудня, 11:07

Історія співзасновниці проєкту «Дисергейт» та голови ради громадської організації «Точка росту: освіта і наука» цього року стала показовою у багатьох аспектах. Багато років Світлана Благодєтєлєва-Вовк разом з колегами-науковцями намагається покласти край плагіату. І саме цього року міністром освіти та науки став Сергій Шкарлет, якого освітня спільнота звинувачує якраз в крадіжці чужих текстів та копіпасті. Однією з перших про це почала говорити пані Світлана, далі експерти наводили неодноразово докази академічної недоброчесної у наукових працях міністра. Найбільше перепало за супротив очільнику МОН саме Світлані Благодєтєлєвій-Вовк — із червня вона потерпає від переслідувань саме через свою антиплагіатну діяльність. Їй приходять листи з погрозами, за нею стежить невідомий чоловік... На фоні призначення Шкарлета — це фактично діагноз тим, хто спробує чинити спротив системі.

Наразі за позовом пані Світлани через системні переслідування та погрози відкрито кримінальне провадження, поліція веде слідчі дії. Сподіваємося, кривдники будуть покарані, як і ті, хто ініціював цю кампанію тиску.

Тому одна з Корон «Дня» — саме цій жінці за багаторічне викриття плагіату і намагання зберегти якісне освітньо-наукове середовище в Україні. Адже плагіат — це не лише крадіжки чужих текстів, це термометр, за яким можна вимірювати температуру знань у школярів, які стануть студентами, а згодом — лікарями, учителями, програмістами чи дипломатами. Хто користується плодами чужої праці, навряд чи здатен на власний успіх.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати