Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ангели»

Під такою назвою у Львові показують унікальний проект Павла Гудімова
26 червня, 09:50
ПІТЕР МОРБАХЕР. РАЗІЕЛЬ — АНГЕЛ ТАЄМНИЦЬ. 2015 Р., ЦИФРОВИЙ ЖИВОПИС / ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ АРТ-ПРОЕКТУ

Виставка експонується в залах Палацу Лозинського та в Музеї Пінзеля. Проект реалізований за підтримки Українського культурного фонду. За словами організаторів, виставка «Ангели» — неординарна культурна подія та разом із тим найбільш масштабний художній проект року.

Три роки кураторська група Павла Гудімова знаходила цікаві твори, факти й історії. Зібрано понад 400 експонатів із музейних і приватних колекцій у 23 залах Палацу Лозинського та Музеї Пінзеля на площі понад 2 тис. кв.м. Твори відомих митців минувшини та сучасності: від Дюрера, Рембрандта, Буше, Врубеля, Мальчевського, Клінгера, Кульчицької, Новаковського до Шагала, Кабакова, Равського, Костирко та Сільваші.

До експозиції увійшли предмети археології, скульптури, живопис, артефакти масової культури і навіть музика, яку спеціально для проекту написав композитор Святослав Луньов. До проекту залучені 40 культурних інститутів і команда провідних експертів.

— Із самого початку ми вийшли за межі стандартного музейного набору експонатів. Історично важливі експонати збирали в українських музеях, бібліотеках і приватних колекціях, здійснювали зйомку скульптур і розписів в соборах. А також відбирали витвори сучасного мистецтва, кіно, коміксів, фентезі і навіть побутові артефакти, — коментує куратор проекту Павло ГУДІМОВ.

Протягом трьох місяців Львів буде унікальним середовищем взаємодії світових культур і традицій, об’єднаних ангелами. Виставка стане ще однією з пам’яток міста, обов’язкових для відвідування містянами і туристами. Організаторами акції виступили: Арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея» та Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького.

Виставковий проект «Ангели» триватиме у Львові до 22 вересня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати