Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Без «Кіномистецтва»

Визначено лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2020 року
28 лютого, 10:42

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив лауреатів Премії 2020 року, повідомляє suspilne.media.

У номінації «Література» — два переможці: Маріанна Кіяновська зі збіркою поезій «Бабин Яр. Голоси» і Тарас Прохасько з книжкою есеїв «Так, але...».

У номінації «Публіцистика, журналістика» лауреаткою стала воєнна кореспондентка Євгенія Подобна з книжкою «Дівчата зрізають коси» — спогади 25 жінок, котрі брали участь у російсько-українській війні у складі Збройних сил України та добровольчих підрозділів упродовж 2014—2018 років.

У номінації «Візуальні мистецтва» переміг мистецький проєкт «Карусель» Олександра Глядєлова. Опера-реквієм «Йов» («Iyov», створена 2015 року) Влада Троїцького, Романа Григоріва та Іллі Разумейка — лауреатка в номінації «Театральне мистецтво».

Голова комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка Юрій Макаров у коментарі Суспільному пояснив, що цього року не вручатимуть Премію в номінації «Кіномистецтво», оскільки, на думку членів комітету, представлені номінанти — фільм «Какофонія Донбасу» Ігоря Мінаєва і документальний фільм «Будинок «Слово» Тараса Томенка — не відповідають за масштабом суті Премії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати