Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Безумовний успіх

Українське мистецтво — на престижному аукціоні
03 березня, 11:51
«ВСЕ ДЛЯ ЖИТТЯ». РОМАН МІНІН

Учора в Нью-Йорку на аукціоні сучасного мистецтва Phillips, що вважається  у світі третім по впливовості після Sotheby’s і Christies, були виставлені роботи двох українських художників — серед майже 200 предметів мистецтва. Картину Романа Мініна «Все для життя», котра являє собою стилізовану абетку,  продано за $ 3750, а бронзова скульптура Єгора Зігури «Колос, що пробуджується» з авторського циклу «Післясьогодні» у понад два рази перевищила стартову ціну і пішла з молотка  за $ 20000.

Українські митці, зокрема Анатолій Криволап, досягали й більших цифр продажів на тих-таки Sotheby’s і Christies, однак для невідомих за кордоном авторів, як і для нашої арт-спільноти загалом, це безумовний успіх.

«КОЛОС, ЩО ПРОБУДЖУЄТЬСЯ». ЄГОР ЗІГУРА

Роман Мінін народився 1981 року в Димитрові (нині — Мирноград) Донецької області, закінчив Харківську академію дизайну та мистецтва  2008 року. 2009-го здобув медаль «Талант і покликання» Всесвітнього альянсу «Миротворець». Брав участь у багатьох групових виставках і фестивалях, організував фестиваль стріт-арту в Харкові та очолював програму «Ізоляція в міському просторі» в Донецькому центрі сучасного мистецтва «Ізоляція»  2012 року. Одна з перших його виставок, котра проходила в стінах Донецькій держадміністрації, була закрита чиновниками. Мінін створює різноманітні композиції — від графіки до вітражів — на матеріалі шахтарського життя, подаючи його як певну міфологію.

Єгор Зігура народився 1984 року в Дніпрі (Дніпропетровську), закінчив Державну художню середню школу ім. Т. Г. Шевченка (2003), Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури на відділенні скульптури (2009), з 2011-го викладає малюнок і скульптуру в Університеті ім. Карпенка-Карого. Автор як станкових, так і паркових скульптур; деякі його роботи встановлено на вулицях Києва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати