Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Білий альбом-3»

23 березня Музей сучасного мистецтва України відкриває ще одну главу амбітного арт-проекту «Скарби колекції...»
20 березня, 15:24
ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ВИСТАВКИ

Нагадаємо, «Скарби колекції з музейної збірки. Білий альбом» складено з трьох глав. Кожна глава — це низка відомих, знакових імен митців різних поколінь та різних стилів і напрямків. Першу главу було відкрито у грудні минулого року, а на початку лютого шанувальники сучасного мистецтва познайомилися з продовженням вернісажу — другою главою, в четвер буде представлено заключну частину — главу 3.

Як розказали «Дню» організатори цього творчого проекту, із понад 5800 експонатів колекції мистецьких творів музею, яку було зібрано за 11    років його існування, відібрали найкращі роботи, щоб широко представити доробок українських митців.

Нині можна буде познайомитися з творчістю 79 самобутніх майстрів — усі художники креативні, зворушливі й нестандартні. Це прониклива Лариса Бровді та колоритний Іван Бровді; Олександр Аксінін, якого називали «львівським Дюрером» і який здивує скрупульозним опрацюванням деталей. Зацікавить творчість Василя Бажая. Не дасть пройти повз своєї роботи й засновник гіперреалізму Сергій Базілєв. Спонукає помедитувати живопис Едуарда Бельського. Зачарує магнетизм образів праця Володимира Бовкуна й обдарує світлом Олег Волошинов. Легендарний Іван Марчук представлений своїм «пльонтанізмом» (на фото)  — авторський метод оригінальної системи світосприймання та його передачі на полотні, для якого характерна асиметрія ритмічних скорочень у кольорі й штрихах (мазках), метафоричність і символізм, деформація зображень, чим досягається ефект кульмінаційної напруженості статичних образів; зосередження довкола тем екзистенції, буття людини, її місця у світі та проблем самопізнання. А молода художниця Зоя Орлова загіпнотизує своєю роботою. Світ оптимістично-несподіваний представить Михайло Демцю...

Нині Музей сучасного мистецтва України — єдиний у нашій країні музей, де зберігаються твори багатьох представників різних мистецьких шкіл і напрямків усіх регіонів України від 1930-х років до сьогодення.

Виставку «Скарби колекції з музейної збірки. Білий альбом» можна буде побачити до 24 квітня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати