Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дивимося стрічки талановитих кінематографістів

Із 24 по 28 листопада франко-український фестиваль молодого кіно «МІСТ» відбудеться в форматі онлайн
23 листопада, 13:41

Другий рік поспіль, через пандемію COVID-19, фестиваль відбуватиметься дистанційно. Нагадаємо, «МІСТ» – це унікальна можливість об'єднати молодих кінематографістів України та Франції, створити міжнародну колаборацію в галузі кіноселекції молодіжної частини кіновиробників за різними напрямами.

«МІСТ» – це ефективний інструмент у сфері культурної взаємодії, чиїм завданням є розбудова мостів між Францією й Україною в галузі кіно.

Про особливості цьогорічного кінофоруму «Дню» розповіла Галина СУЛИМА, cпівпрезидентка фестивалю «МІСТ»:

- Програма буде представлена короткометражними фільмами молодих французьких та українських режисерів. Це 28 фільмів, які поділені на три категорії: ігрове кіно, документальне кіно та анімаційне кіно. Також ми запропонуємо глядачам круглі столи та майстер-класи за участі відомих фахівців французького та українського кіно. Оцінювати фільми конкурсної програми буде фахове франко-українське журі.

Для забезпечення роботи фестивалю «МІСТ» створено інтернет-платформу, на якій буде розташований увесь відеоконтент по усіх напрямках роботи нашого фестивалю, а також програма конкурсного кіно.

Доступ до перегляду буде відкрито після особистої реєстрації на платформі за адресою www.mictfest.com. Хочу звернути увагу на те, що перегляд усіх програм фестивалю та вся подальша робота платформи, буде абсолютно безоплатною для всіх зареєстрованих глядачів! Наш фестиваль - це унікальна можливість об'єднати молодих кінематографістів України та Франції, створити міжнародну колаборацію в галузі кіноселекції молодіжної частини кіновиробників за різними напрямами.

Це великий шанс стати справжнім «мостом» між молодими кіномитцями Франції та України. До речі, призовий фонд кінофоруму є солідним – пів мільйона гривень (200 тис. грн – за гран-прі, і по 100 тисяч найкращі в номінаціях ігрове, документальне та анімаційне кіно)! У фінансовому питанні дуже допомагає Одеська міська рада, а також фест активно підтримують наші французькі партнери. Всім їм велика подяка! Ми впевнені, що фестиваль «МІСТ» посяде своє особливе та важливе місце на мапі міжнародного кінематографічного руху.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати